Általános iskolák épületenergetikai fejlesztését végzik el Debrecenben

Három debreceni általános iskola és egy óvoda 904 millió forintos épületenergetikai fejlesztésére nyert uniós támogatást a debreceni önkormányzat – tájékoztatta Pajna Zoltán alpolgármester hétfőn az MTI-t.

A 2014 első fél évében kezdődő munkálatokhoz az önkormányzat 135,5 millió forint önrészt biztosít. Az épületeket szigetelik, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az intézmények világítását, valamint fűtési, hűtési és melegvíz-rendszereit. Növelik a megújuló energiaforrások szerepét az energiafelhasználáson belül, csökkentve a szén-dioxid kibocsátását is. A Vénkerti Általános Iskolában, a Kazinczy Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, illetve a Gönczy Pál Általános Iskolában és az intézményhez kapcsolódó óvodában a többi között napelemeket és napkollektorokat szerelnek fel, fejlesztik a hőközpontokat és a fűtőtestekre “vandálbiztos” szelepek szerelnek – közölte Pajna Zoltán.

Ajánlott tartalom

Az INA megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos új stratégiai projektekre vonatkozó szerződéseket írt alá

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.