Ahol nagy a szükség – meghosszabbította pályázatát a Zibro

2009 szeptembere és 2010 január vége között 84-es fagytak halálra hazánkban, sokan saját otthonukban. A Zibrotech Kft., a Zibro termékek magyarországi forgalmazója októberben pályázatot írt ki; keresi a legrászorulóbb családot, melynek biztosítja a téli szezon alatt az otthon melegét.

A pályázat lezárásáig 117 kitöltött adatlap érkezett, így a nagy érdeklődésre való tekintettel december 15-ig meghosszabbították a részvételt. Így karácsonyra, és a téli hónapokra nem csupán egy, hanem két család számára is biztosított az otthon melege.
A 2010. október 15-én induló lakossági pályázat eredménye még a kiíró Zibrotech Kft.-t is meglepte. Az egyhónapos akció keretében az ország legrászorulóbb családját keresték, melynek a legkorszerűbb technológiás berendezése mellett egy teljes fűtési szezonon keresztül az üzemanyagot is biztosítja a vállalat.
A „keresés” nagymértékű társadalmi összefogást eredményezett: az adatlapok kitöltésében a civil szervezetek és önkormányzatok mellett magánszemélyek is segédkeztek, akik szomszédjukat, ismerőseiket javasolva segítették a pályázat széleskörű elterjesztését.
A beérkezett 117 pályázat között számos olyan család volt, ahol közüzemi tartozás miatt kikapcsolták energiaellátást, így egyáltalán nem megoldott a fűtés a téli hónapokra.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Zibrotech Kft. úgy döntött, hogy december 15-ig meghosszabítja a pályázatot. Mindemellett a rászorulók nagy számára való tekintettel a december 20-i eredményhirdetésen nem egy, hanem két családnál is kopogtat majd a Zibro, hogy az ünnepekre és a téli hónapokra biztosítsa az otthon  melegét.
Az akció keretében a vállalat fel kívánja hívni a figyelmet a már hazánkban is elérhető korszerű fűtési megoldásokra, melyek a szegényebb családok számára is elérhetőek, és környezettudatosságuk mellett jóval gazdaságosabbak, mint a hagyományos fűtési rendszerek.
Lakossági akciójuk keretében pályázatát bárki beküldheti, aki ismer a közvetlen környezetében olyan rászoruló családot, melynek számára nehezen, vagy egyáltalán nem megoldott a fűtés a téli hónapokra.
A pályázat részletes kiírása, itt  olvasható. A honlapról letölthető kitöltött adatlapokat 2010. december 15-ig várják a fazik.a.csalad@zibrotech.hu  címen!

Ajánlott tartalom

Vonzó célt jelenthetnek a falusi csokos településeken levő házak jövőre

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.