Áder visszaküldte a szélerőművek betiltásáról szóló törvényt a parlamentnek

Megfontolásra visszaküldte a parlamentnek pénteken Áder János köztársasági elnök a villamos energiáról szóló törvény módosítását, ami gyakorlatilag megtiltja, hogy Magyarországon új szélerőművet építsenek.

Az államfő visszaküldő levelében – amely az Országgyűlés honlapján érhető el – azt írta, azért nem ért egyet az október 11-én elfogadott törvénymódosítással, mert az nem segíti a párizsi klímamegállapodás végrehajtását,
ellentétben áll a megújuló energia hasznosításáról szóló 2010-2020 közötti cselekvési tervvel, és indokolatlan adminisztratív korlátozásokat vezet be.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.