A török nemzeti villanyautó jobb lesz a Teslánál

Ezt állítja a törok ipari miniszter, és meg is indokolja. A Saab 9-3 feltámasztásával a török ipar a villanyautó-piacra is betörne, állami segítséggel.

Nagy tervekkel szeretnének felkerülni az autógyártók térképére a törökök. Bár eleve sokféle autó készül náluk a Toyota Corollától a Fiat Tipóig, hamarosan az ország nemzeti autójának a gyártását is beindítják, amit a régi Saab 9-3-as alapjaira épülő villany-népautónak terveznek. Fikri Isik, Ipari, Technológiai és Tudományos miniszter úgy nyilatkozott róla, hogy jobb és biztonságosabb lesz a Teslánál.

“Nekik töltőállomásokat kell telepíteniük, mi viszont a töltőt az autóba integráljuk, ami egy, jelenleg még fejlesztés alatt álló benzinmotor lesz” – nyilatkozta. Az új, egyliteres, kéthengeres motor-generátort török mérnökök fejlesztik a török állam és nemzetközi cégek segítségével, a motor hatásfoka állítólag kimagaslóan jó, 35 százalék, a gyártása 2018-ban kezdődhet.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.