A The Cove – az Öböl nyáron kerül az Animal Planet műsorára

Az Animal Planet vezetői hivatalosan is bejelentették, hogy a díjnyertes dokumentumfilm, a The Cove (Az öböl) idén nyáron érkezik a csatorna műsorára.

„A The Cove az Animal Planet úttörő, provokatív filmjei közé tartozik.” – közölte Marjorie Kaplan, az Animal Planet elnöke. – „A film a csúnya valóságra fókuszál, mely túl hosszú ideje borul fátyolként a világra. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a közönség elé tárhatjuk ezt a figyelemreméltó filmet.”

Az öböl, mely akár az Oscar-díj várományosa is lehet dokumentumfilm kategóriában, Japán Taiji városának rejtett delfinmészárlását mutatja be, valamint bepillantást nyerünk az állatvédők törekvéseibe, a kínzások megfékezésére és megszüntetésére is.

Amellett, hogy megnyerte a közönség díjat a tavalyi Sundance Film Fesztiválon, a film kiérdemelte a tekintélyes National Board of Review díját is a legjobb dokumentumfilmért, valamint rengeteg kritikus 2009 legjobb filmjeként emlegeti.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.