Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / A Tesla tulajdonosok panaszkodtak, érkezett is az okosítás
Tudj meg többet: Elektromos autó

A Tesla tulajdonosok panaszkodtak, érkezett is az okosítás

Ezúttal a nem megfelelő módon működő automatikus ablaktörlőt vette célkeresztbe a gyártó legújabb frissítése, amellyel ismét okosodik az eleve nem hétköznapi esőérzékelő-rendszer.

A Teslákban ugyanis, ahogyan az az ilyen kaliberű autóktól elvárható, van automatikus ablaktörlés, ám a szokványos esőszenzor helyett az amerikai gyártó az Autopilot kameráira hagyatkozik, hogy megtudja, milyen fokozatra érdemes állítani az ablaktörlők gyorsaságát, írja a teslasok.hu. A bökkenő csupán, hogy a tulajdonosok jelezték, hogy a rendszer olykor nem méri fel megfelelően a helyzetet, és nem töröl elég gyorsan. Várható volt, hogy a Tesla nem hagyja ezt ennyiben, a 2019.40.1.1-es szoftverben pedig javították is az esőérzékelést. Az update leírása alapján nem csupán fokozták az érzékenységet, hanem egy komplett neurális hálóval működő rendszert fejlesztettek ki az esőérzékeléshez, amely a kamera képét több mint egymillió példával összehasonlítva igyekszik megtalálni a megfelelő fokozatot a törléshez. A Tesla ráadásul nyitva hagyja a kapukat a további fejlődéshez, vagyis minden utólagos manuális állítást jegyez a korábban csak Deep Rain néven emlegetett rendszer, hogy a jövőben finomhangolhassák az automatizált törlést. Mindemellett később az sem elképzelhetetlen, hogy a Tesla elhagyja majd a hagyományos ablaktörlő lapátokat, hiszen már több szabadalmat is bejegyeztek ennek helyettesítésére. Egyrészt, a mérnökök kitaláltak egy, a szélvédő teljes magasságában húzódó elektromágneses lapátot, ami hatékonyabban törölheti az esőcseppeket a sofőr elől. Másrészt, nemrég bejegyeztek egy olyan szabadalmat is, amely alapján akár lézersugarak is tisztíthatnák a Teslák szélvédőjére és az Autopilot érzékelőire tapadt szennyeződéseket, ezzel javítva a sofőr és az önvezető rendszer látását.

 

Legyen nyugodt a karácsonya villanyszámla nélkül! 90% kedvezmény az engedélyeztetés árából! Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Régi autója van? Keresse fel szerelőjét az új üzemanyagok miatt!

Az Autós Nagykoalíció elnöke azt javasolta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában, hogy a régebbi autók tulajdonosai keressék fel szerelőjüket és kérjenek tanácsot arról, hogy az új, bioetanolt tartalmazó benzin károsítja-e járművüket.