A Tesla tényleg megcsinálta: beindították a gigantikus akkumulátor-gyárat

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Tesla: ma legördült a gyártószalagról az első akkumulátorcella a társaság vadonatúj nevadai gyárában, a Gigafactory-ben.

A hatalmas üzem több mint két éve épül a sivatagban, de még messze nincs kész – kapacitása pár éven belül éri el a maximumot, amikor majd önmagában annyi akkumulátort állítanak itt elő, mint a világ összes többi gyárában együttvéve – legalábbis a tervek szerint. Az itt készülő akkumulátorok a társaság energiatárolási termékeibe kerülnek és a hamarosan (?) érkező Model 3 elektromos autókba. A gyár építésénél 2017 közepére 3000 embert alkalmaz maj a társaság, míg a gyárban (az építkezéstől függetlenül) 2018 végéig 6500 munkahely jön létre. A teljes kapacitás elérésekor 10 ezer ember dolgozhat majd itta Bloomberg beszámolója szerint, írja a privatbankar.hu.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.