A Tesla növekedne, de nincs miből?

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa korábban már beszélt arról, hogy további tőkebevonásra lenne szüksége a vállalatnak ahhoz, hogy a 2018 közepén piacra kerülő Model 3 gyártását felpörgesse.

A Tesla március 15-én azt közölte a befektetőivel, hogy további tőkebevonást tervez, amire az elektromos autógyártás felfuttatása miatt lenne szükség. A tájékoztatás szerint a Tesla 250 millió dollárnyi részvényt, valamint 750 millió dollárnyi előresorolt adósságot ajánl fel a befektetőknek. A cég azt is közölte, hogy Elon Musk maga is 25 millió dollár értékben vásárol részvényeket. Összességében a vállalat 1,15 milliárd dolláros tőkebevonásra tartana igényt.
A Tesla tervei szerint 2018-ra évi 500 ezer autót gyártana, ami a tavalyi 84 ezres számhoz képest hatszoros növekedés lenne. A cég 2010 júniusa, a tőzsdei kibocsátás óta több körben, összesen 6 milliárd dollárros tőkeinjekiót kapott. A vállalat 2016-ban 7 milliárd dolláros árbevétel mellett 666 millió dolláros veszteséggel zárta az évet – írja az nrgreport.com.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.