A Tesla ellenfelet állítana az új Mercedes C-nek

Azok után, hogy a Tesla elektromos luxusszedánja, a Model S bekerült a 2014-es Év Autója-választás 10 legjobb versenyzője közé, a gyártó nem kíván egy percig sem pihenni, és 2015-re újabb modellel áll majd elő.

Franz von Holzhausen, a Tesla formatervezője beszélt a gyártó jövőbeli terveiről, és elmondta, hogy a 2015-ös Detroiti Autószalonra várhatjuk új, prémium középkategóriás szedánjuk bemutatását, írja az mno.hu. A szakember mellékesen azt is megjegyezte, hogy egyáltalán nincs elragadtatva a BMW elektromos autók terén tett erőfeszítéseitől – pontosabban megnevezve az i3-tól.

Visszatérve a Teslához, a hamarosan érkező jármű mind méretét, mind pedig árkategóriáját tekintve a 3-as BMW-vel, az Audi A4-gyel és az új Mercedes C osztállyal száll majd szembe, így alapfelszereltség esetén 10 millió forint alatti listaárra számíthatunk – amennyiben persze addigra hazánkban is elérhetővé válik majd a gyártó modellpalettája. Az áron és a pozicionáláson kívül egyelőre nincsenek pontos információink, ám abban természetesen biztosak lehetünk, hogy az autó elektromos hajtásláncot kap.

A hatótávot illetően 320 km-ről szólnak a találgatások, illetve a négykerekűt egyelőre Model E néven emlegetik a források. A szériagyártás várhatóan csak a bemutatást követő évben, 2016-ban kezdődhet majd meg. Addig is ne feledkezzünk meg a gyártó hamarosan bemutatkozó hétszemélyes hobbiterepjárójáról, a Model X-ről, mely hamarosan sorozatgyártásba kerül, és a Model S-hez hasonlóan sokat várnak majd tőle a gyáriak. Ha a Tesla így folytatja, és nem ül majd a babérjain, hanem továbbra is fenntartja innovatív törekvéseit – márpedig miért ne tenné –, akkor hamarosan nagyon komoly ellenféllel kell majd szembenézniük az európai prémiumgyártóknak.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.

Nincs hozzászólás

  1. A Tesla lesz a legnagyobb bukas a tozsden. Egyszeruen nem versenyezhet az europai oriasokkal, ha egyszer azok valoban komolyan veszik majd az elektromos hajtaslancot. A Teslat csak egy sajat, akkumulatorokat erinto technologiai attores menthetnee meg a nagyoktol, de az sajnos a fiokban marad…