Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / CNG-LPG-LNG / A szegénység állhatja útját az elektromos autók forradalmának
Tudj meg többet: CNG-LPG-LNG

A szegénység állhatja útját az elektromos autók forradalmának

A kettős, benzin-gázüzemű járművek terjedése a fejlődő világban lehűtheti az elektromos autók forradalmát, és alapvetően megváltoztathatja az e-mobilitás gazdaságosságával kapcsolatos eddigi elképzelkéseket.

Ennek megértéséhez elég egy gyors pillantás az oilprice.com elemzője szerint a Tesla szupertöltőinek elhelyezkedését ábrázoló térképre: mindössze néhány ilyen egység üzemelet Dél-, vagy Közép-Amerikában, Kelet-Európában, Spanyolországban, Afrikában, a Közle-Keleten, Indiában, vagy Óceániában. Vagyis a töltők sűrűsége szoros összefüggésben áll az egy főre jutó GDP-vel, az adott térség infrastruktúrális minőségével, és a kettős üzemű járművek számának alakulásával. A fejlődő országokban a kettős üzem, vagyis a benzin és CHG, LPG, és hasonló, jellemzően gázbázisú alternatív megoldások, sokkal inkább gazdaságilag vezérelt döntések, mint a klímavédelem miatti aggodalmak okán született döntések – a Natural Gas Vehicle Journal következtetése szerint. A szóbanforgó országokban a járművek átlagéletkora igen magas, és amikor az a kérdés, hogy elektromos autóra váltsanak a felhasználók, vagy kettős üzemre, akkor a gazdasági megfontolás, vagy inkább kényszer midnennél nagyobb.

forrás: energiainfo.hu

Ajánlott tartalom

Elektromos buszt tesztelnek Budapesten

A legkorszerűbb technikával felszerelt, teljesen elektromos hajtásláncú városi autóbuszt tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 105-ös autóbusz vonalán - közölte a társaság kedden az MTI-vel.