A megújuló energiára erősítene Argentína

A tiszta energia fontosságára hívták fel a figyelmet a március végén, Buenos Airesben megrendezett nemzetközi konferencián.

Az argentin fővárosban tartott konferencia az argentin Megújuló Energia Kamara (Cámara Argentina de Energías Renovables) és más nemzetközi intézmények segítségével jött létre. A tárgyaláson több mint kétszáz, nemzetközileg is elismert nap-, szél-, és biomassza szakértő vett részt. A találkozón szép számmal képviseltették magukat argentin befektetők, akik a bioüzemanyagok (elsősorban a biodízel) fontosságára hívták fel a figyelmet, kiemelve, hogy szerintük nincs káros hatással a környezetre. Argentína jelenleg a biodízelt gyártó országok között a negyedik helyen áll.

 
A konferencia napirendjén olyan aktuális témák szerepeltek, mint a megújuló energiafelhasználás jelenlegi helyzete, annak jövője Argentínában, vagy a káros környezeti hatások minimalizálásának lehetősége. Az Argentínához tartozó Tűzföld szigetcsoport kormánya is részt vett a találkozón, képviselőik elmondták, hogy számukra alapvető fontosságú egy ilyen konferencián való részvétel, mert Tűzföld területén rengeteg lehetőség kínálkozik a megújuló energiahasználatra. Ezek közé tartozik például a szélenergia, amiben – a kedvező földrajzi helyzetnek köszönhetően – bővelkedik a terület. Az argentin ipar azonban egyelőre nem áll készen arra, hogy a területén megtalálható megújuló energiaforrásokat teljesen kihasználja.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.