A megújuló energia megszépíti Sydney legrondább épületét

Sydney legcsúnyább épülete egy új bérleti szerződés révén hamarosan egy új, nagy teljesítményű fényelektromos ruhát kap. A Laboratory for Visionary Architecture (LAVA) építészettel foglalkozó vállalat terveinek köszönhetően az 1960-as épület szuperhatékony öko-toronnyá válik.

A University of Technology Sydney Torony régóta Sydney legormótlanabb épületeként is ismert (még a honlapjukon is szerepel). 1960-ban épült, és jelenleg ez az egyetem központja.
A LAVA által javasolt új borítás koncepciója szerint egy könnyű kompozit hálós textillel fednék az épületet. Ez a textil aztán képes lenne esővíz gyűjtésére, villamos energia termelésére, valamint segítené a torony szellőzőrendszerének optimalizálását. Éjjel a burkolat intelligens média felületként dolgozik, amely valós időben közöl információkat eseményekről.

Bár a terv csak koncepció, az egyetem széles körű felújításokat tervez azzal a céllal, hogy javítsa a torony energia-és vízfelhasználásának hatékonyságát. Sajnos valószínűleg nem fog olyan jól kinézni, mint ez itt.  A koncepció az Object Gallery-ben került kiállításra.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.