A környezettudatosság lesz az idei Európai Hulladékcsökkentési Hét központi témája

Egész Európában, így Magyarországon is november 16-24. között rendezik az Európai Hulladékcsökkentési Hét című eseménysorozatot, amelynek a környezettudatos szemléletformálás lesz a központi témája – közölte a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a KSZGYSZ koordinálja az egyhetes rendezvénysorozat magyarországi eseményeit. Az Európai Hulladékcsökkentési Héten államigazgatási szervek, önkormányzatok, gazdasági társaságok, vállalkozások, civilszervezetek és magánszemélyek, valamint oktatási intézmények szerveznek önkéntes – a hulladékkezelés alapelveiről szóló, a környezettudatosság fontosságát kiemelő – programokat. A szervezők kreatív, innovatív hulladékcsökkentési megoldásaikat, amelyeket november utolsó hetében meg is valósítanak majd, november 8-ig regisztrálhatják a www.hulladekcsokkentesihet2019.hu oldalon.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.