A konnektor is segít az energiatakarékosságban?

Ez a konnektor egészen biztosan, hiszen hogyha a hozzá kapcsolt elektromos eszköz éppen nincs használatban, automatikusan lecsatlakoztatja azt.

Kevesen tudják, hogy akkor is történik energiaáramlás, amikor egy-egy készülék nincs is bekapcsolva, viszont be van dugva a konnektorba. Sőt akkor is energia használódik fel, amikor például a laptopunk vagy telefonunk befejezte a töltést, és mondjuk az áramkörben marad éjszakára vagy elfelejtjük kihúzni a töltőt. Ez azt jelenti, hogy akkor is pazarolódik az áram, hogyha tulajdonképpen nem is használjuk a készüléket. Na de kinek van ideje azt lesni, hogy mikor töltődött fel teljesen a mobilja, hogy aztán azt gyorsan kihúzza a konnektorból? Koreai tervezők ezt a problémát igyekeztek orvosolni a PumPing Tap nevezetű találmánnyal. A dizájnerek – név szerint Seong Soyeon, Park Jihye, Kim Seonmi, Lee Yeontaek és Lee Jeongjae – egy olyan csatlakozót alkottak meg, amely egy rugós mechanizmussal rendelkezik. Ennek segítségével, amikor lekapcsoljuk az adott elektromos használati tárgyat, egy fénygyűrű gyullad fel a dugó körül. Ha 10 perc múlva sem távolítjuk el a csatlakoztatót a konnektorból, akkor a rugó egyszerűen kilöki azt belőle, mint ahogy a kenyérpirítóból kiugranak a kész pirítós szeletek. Ezzel az ügyes kis eszközzel megakadályozhatjuk, hogy feleslegesen fogyasszuk az áramot, és energiatakarékosabbá tehetjük otthonunkat.

pumping

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.

Nincs hozzászólás

  1. Nagyszerű találmány. Meg lehet vásárolni Magyarországon?

  2. Újabb fölösleges termék, újabb milliárdos üzlet valakinek, újabb gyárak valamely 3. világbeli országban, újabb környezetszennyezés, újabb rabszolga és/vagy gyerekmunka… Én nem várok 10 percet, inkább kihúzom a konnektorból az eszközt!

  3. Magyarorszagon is kellene gyartani es eladni a hazai piacon!