Kezdőlap / Technológiák / Telekommunikáció / mobil / A jövő konnektorát fejleszti a Sony
Tudj meg többet: Zöld informatika

A jövő konnektorát fejleszti a Sony

A Sony Tokióban mutatta be első intelligens konnektorait, amelyek automatikusan mérik és szabályozni is tudják a beléjük dugott eszközök fogyasztását.

“A konnektorok ötven éve nem változtak semmit” – nyilatkozta Taro Tadanó, a japán cég technológiai fejlesztési részlegének vezetője az egyelőre még csak prototípusként létező high-tech konnektorok bemutatóján, írja az origo.hu. Tadanó elmondta, hogy a cég olyan intelligens konnektorokat fejleszt ki, amelyek képesek nyomon követni a hozzájuk csatlakozó eszköz fogyasztását is. Ahhoz, hogy az ebből kinyert információkat praktikusan használni lehessen, azt is meg akarják valósítani, hogy a konnektorok egymással, illetve az áramszolgáltató rendszereivel kommunikálni tudjanak. Az intelligens konnektorok segítségével az otthonokban egyszerűen le lehet olvasni, hogy egy-egy berendezés napi, heti, havi vagy akár éves szinten mennyi áramot fogyaszt, ezáltal mekkora költséget jelent működtetése – adta hírül a PC World amerikai technológiai magazin.

Ajánlott tartalom

Robbanásszerű fejlődés előtt áll az okosotthonok piaca, a magyar megoldások iránt jelentős a nemzetközi érdeklődés

Robbanásszerű fejlődés előtt áll az okosotthonok piaca világszerte, az önvezető autók után jönnek az "öntanuló" otthonok, az új megoldások pedig új szakembereket igényelnek, új szakmákat teremtenek, amelyre a magyar fejlesztőknek is időben kell felkészülniük - hangsúlyozta Szarvas Péter, a Chameleon Smart Home tulajdonosa megjegyezve, hogy a magyar megoldások és szakemberek iránt már most is jelentős a nemzetközi érdeklődés.