Kezdőlap / Témakörök / Hidrogén / A Honda napenergiával működő hidrogén-töltőállomást avat
Tudj meg többet: Hidrogén

A Honda napenergiával működő hidrogén-töltőállomást avat

Eltekintve az új hibridek bejelentésétől, melyek a világ jobbá tételét szolgálják, a Honda igyekszik még nagyobb elkötelezettséget mutatni a környezetbarát technológiák iránt.

A vállalat nemrég indította el a napenergiával működő hidrogén állomás prototípusát a Los Angeles-i központjánál. A cél természetesen az otthoni üzemanyagtöltő berendezés elérhetővé tétele, mely képes az éjszakai órák alatt is utántölteni az üzemanyagcellás elektromos járműveket.

Egységes, integrált egységként illeszkedik a használója garázsába, a Honda következő generációs Solar Hydrogen Station elnevezésű állomása csökkenti a rendszer méretét, míg elegendő hidrogént állít elő (0,5 kg) a napi ingázáshoz egy 8 órás éjszakai töltés révén (10.000 mérföld / év, vagyis kb. 16.000 km / év ) egy üzemanyagcellás elektromos jármű számára.

Az állomás lehetővé teszi a használója számára a tiszta járműve újratöltését a hidrogén-tároló rendszer követelménye nélkül. Napközben a hidrogén-állomás megújuló villamos energiát küld a hálózatba, mialatt energia semleges marad.

Ajánlott tartalom

Jó hírt kaptak a napelemes pénzre pályázók

A jó hír az az, hogy továbbra is elérhető a pályázati lehetőség napelemes rendszer telepítésére.