A Hilton szerint ma a szálloda velejárója az elektromosautó-töltő

Az idén 50, jövőre pedig további 100 szállodáját szereli fel a villany-, és hibridautók teljes töltőpalettájával a Hilton Worldwide. Szerintük ez ma már az alapszolgáltatás része kell legyen. Nem csak ők gondolják így.

Kis túlzással elektromosjármű- (EV) töltőállomások hálózatát építi ki Amerikában a Hilton szállodalánc – írja az EVObsession –, mivel azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a jövő év végéig 150 töltőállomást installáljanak a szállodákba. Ráadásul nehezítik is a pályát maguk előtt: mindenhová az összes szabványosított elektromos, illetve hibrid jármű töltéséhez használt csatlakozót és eszközt telepítik.

Az idén 50, jövőre pedig 100 töltőállomást állítanak szolgálatba, mert mint Jim Holthouser, a Hilton Worldwide globalbrand ügyvezető alelnöke fogalmazott: egyre több vendégük utazását segítenék ezen új technológia általánossá tételével. “Úgy véljük, hogy ma már nem számít, hogy valaki egy elektromos járművel vagy repülővel érkezik a városba, mert a hozzánk hasonló szállodáknak azt kell mindig megtalálnia, hogyan támogassa a vendégek utazásait” – tette hozzá.

A Hilton nem az egyetlen “fecske” e területen. Különböző mértékben ugyan, de elektromostöltőállomás-építési projektbe kezd jövőre például a Hampton, a Doubletree és a Waldorf Astoria is. Sőt, az is formálódó megállapodás, hogy a legnagyobb szállodaláncok akár ingyen is megkaphatják a töltőállomásokat, csak a telepítés és a villamosenergia-költségeket kell magukra vállalniuk.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.