A FIFA nem foglalkozik azzal, hogy rabszolgák építik a 2022-es vébé stadionjait

Nem avatkozhat bele a FIFA egy ország munkajogi viszonyaiba, de azt sem teheti meg, hogy nem vesz róluk tudomást – írta Twitterén Joseph Blatter FIFA-elnök a futballszövetség végrehajtó bizottságának ülése után. Itt foglalkoztak azokkal a vádakkal (illetve a Guardianben bemutatott tényekkel), hogy a katari vébé stadionjait rabszolgák építik.

A Guardian cikke szerint 44 nepáli munkavállaló halt meg építkezéseken június 4. és augusztus 8. között. Katar hivatalosan tagad. Blatter bejelentette, udvariassági utazásra Katarba utazik. Itt megerősíti, hogy a vébé Katarban lesz.

“Egyúttal megragadom majd az alkalmat, hogy a munkakörülményekről is mondjak néhány szót” – mondta Blatter, aki szerint azonban az, amiről a Guardian ír, nem tartozik a FIFA hatáskörébe. Szerinte mivel munkajogról van szó, a felelősség az ottani cégeké.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.