A fiatalok már nem szeretnének jogosítványt?

Régen az autó volt az, amire minden fiatal vágyott. Ma már inkább iPhone kell nekik, ház helyett pedig egy lakás a belvárosban.

Egy brit tanulmány kimutatásai szerint az autók aranykorának lassan vége. “Nagy-Britanniában a 17-20 éves jogosítvánnyal rendelkező fiatalok száma a 90-es évekhez képest 48 %-kal csökkent, míg a múlt évben 35 %-kal. 1949 óta mindig növekedésben volt az autók és taxik száma az utakon, viszont 2007-től ez is csökken. Az autósok ezt a magas olajárakra és a gazdaságra fogják. Tehát az autózás aranykorának vége.” – írja a Guardian. Valószínűleg a manapság egyre divatosabbá váló környezettudatosság is közrejátszik ebben. “Olcsóbb, fitten tart, és nem károsítja a környezetet” – mondta egy 24 éves lány a bicikliről. Úgy fest már nem az a trend, mint a 70-es, 80-as években, hogy minden fiatal álma egy saját autó. A mai tinédzserek inkább a legújabb okos telefonokat szeretnék beszerezni autók helyett. Még az autófanatikusok is egyet értenek abban, hogy a kocsik ideje kezd lejárni és ideje valami alternatíva után nézni.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.