A britek majdnem fele nem merné lemosni a villanyautóját

Ami igaz, az igaz. Az elektromos autók még mindig olyan korai fázisát éljük, hogy rengeteg tévhit lappang az emberekben az alternatív hajtásról.

Hazánkban, ahol valamelyest ritkának mondhatók az elektromos autók, nem is lepődünk meg igazán. De az, hogy az angoloknál is hasonló a helyzet, talán jobban meglep. A Go Ultra Low elektromos autókat promótáló kampány készítői végeztek egy kutatást, amelyből igen érdekes, és valamelyest komikus adatok születtek. Kiderült, hogy a britek 47 százaléka él abban a tudatban, hogy a benzines és dízel autók alapvetően fürgébbek, mint az elektromos autók. A megkérdezettek 25 százaléka gondolta azt, hogy az elektromos autóknak nagyobb az éves fenntartási költsége. Közel az emberek fele, azaz 42 százalék nem merne begurulni egy autómosóba egy elektromos járgánnyal, és 52 százalékuk azt mondta, hogy nem igazán tudnák elmagyarázni, hogy mi is valójában egy elektromos autó.

Meglepődtünk? Igen.

Ugyan mi, akik naponta foglalkozunk az elektromos autókkal, vagy akár használjuk is őket, egyből rá tudjuk vágni ezekre a kérdésekre a helyes választ, de bizonyos esetekben nem lenne szükség különös ismeretekre, hiszen egy kis gondolkodással egyértelmű választ lehetne adni a mosás kérdésére. Azon talán már meg sem lepődünk, hogy a megkérdezettek 29 százaléka nem tudta, hogy otthon is tölthetők az elektromos autók, írta a zoldautok.hu.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.