A Black Eyed Peas és az Aerosmith is fellép a Föld Napján

A Föld Napja idén lesz 40 éves, így az évforduló alkalmából április 17-én Kína ad otthont egy hatalmas ingyenes koncertnek, a Show of Peace-nek.

A szervezők elárulták, többek között olyan előadók lépnek majd színpadra, mint a Black Eyed Peas, az Aerosmith, a Led Zeppelin legendás gitárosa, Jimmy Page, a Pearl Jam, Lady Gaga, vagy a Green Day. Egyes források szerint 50 Cent is tárgyal a lehetséges fellépése kapcsán – úgy látszik ma már a rapperek is szem előtt tartják a környezetvédelem fontosságát.

Az esemény – Kína legelső világbéke és környezetvédelmi koncerteként üdvözöltek – a pekingi olimpiai stadionban rendeznek majd meg. „A jegyek ingyenesek. Ez mindenkié, ez olyan, mint Kína ajándéka a világnak és az embereknek.” – mondta Rick Garson promóter az újságíróknak. –„Amit tenni fogunk, az a pénzgyűjtés, természetesen szponzorációból. Ezen kívül nemzetközileg hirdetjük, lesznek majd csengőhangok, DVD-k, CD-k is. Mi így csináljuk – az egész magánfinanszírozású.”

50 cent

A Live Earth lüktetéséről, Jimmy Page-nek valami egészen ezoterikus gondolat jutott eszébe, mondván: „Ez (a koncert) egy tisztelgés a zene hatalma, és annak pozitív hatása előtt. A zene az egyik legerősebb nyelven beszél, az emberek szívéhez szól, szerte a világon.”
A szervezők abban bíznak, hogy több mint 100.000 látogatója lesz a rendezvénynek.
Remélhetőleg, a legtöbbjüket közben nem fogja megfojtani a pekingi légszennyezettség.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.