A Bentley tovább csökkenti szénlábnyomát és megépíti az Egyesült Királyság legnagyobb napelemekkel fedett gépkocsi tárolóját.

A Bentley-é az Egyesült Királyság legnagyobb autóipari napelem rendszere

A Bentley tovább csökkenti szénlábnyomát és megépíti az Egyesült Királyság legnagyobb napelemekkel fedett gépkocsi tárolóját.

A Crewe-i központban felhúzott parkoló tetejére 10 ezer napelem táblát telepítenek, 2,7 MW kapacitással. A létesítmény – az alkalmazotti parkoló – tetejét fedő 10 ezer tábla 30 815-re gyarapítja a Bentley főhadiszállásán üzembe állított napelem táblák számát, amely így 1750 háztartásnak elegendő energiát tud majd termelni. (A gyártócsarnok tetejére még 2013-ban 20 815 napelem panelt szereltek fel.) A napelemes tetejű gépjármű tároló 1378 járműnek biztosít helyet és 16 426 négyzetméteren terül el, írja az autoblog.hu. A több mint 30 ezer napelem által termelt energia a Bentley energiaszükségleteinek a 24 százalékát fedezi majd és újabb 3300 tonnával csökkenti az éves széndioxid-kibocsátást. A napelempark bővítéséről egyébként éppen azután született döntés, hogy a Bentley az Egyesült Királyság első autógyártójaként megkapta a Carbon Trust Standards minősítést.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések

Kerítésre szerelt napelemekkel válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések.