76,5 milliárd forintnyi rezsivel tartozunk

A Magyar Energetikai Hivatal (MEH) a tavaly novemberi adatai szerint, a magyar fogyasztók összesen 76,5 milliárd forinttal tartoznak 60 napon túl az áram-, a gáz- és a távhőszolgáltatóknak.

Az áramszolgáltatóknak körülbelül 292 ezer fogyasztó tartozik összesen 25,3 milliárd forinttal. A földgáz árával mintegy 329 ezren maradtak 60 napon túl adósok, összesen 36 milliárd forinttal. A távhőszolgáltatás esetében körülbelül 95 ezer fogyasztónak összesen 15,2 milliárd forint számlatartozása van. A 60 napon túl tartozó lakossági fogyasztók a minisztérium legutóbbi közlése szerint augusztusban még csak 55,6 milliárd forinttal voltak adósok. Akkor az áramszolgáltatóknak 267 ezren összesen 17,5 milliárddal tartoztak, a földgáznál 325 ezren 19 milliárddal, a távhő árával pedig 74 ezren szintén 19 milliárddal maradtak adósok. Arról a hivatalnak nincsenek adatai, hogy hányan vannak, akik több közüzemi szolgáltatás díjával is tartoznak, a hátralékos fogyasztók számában átfedések lehetnek.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.

Egy hozzászólás

  1. Én ugyan nem! Egyébként pedig szíveskedjenek egy hitelesebb adatot közölni legalább az alábbi megbontásban:
    Lakosság+fogyasztók tényleges tartozásai! Plusz azon tartozások összege amely a szolgáltatók slendriánsága miatt követtek el csalók és bűnözők nagyban. (lásd hír TV. felderített esete!) Utóbbi tétel nagyon de nagyon érdekelne, ugyanis az egyéni fogyasztókkal keménykednek bitangul, a nagyokkal meg bőszen megy a fusi és kívülállóknak kell felderíteni azt, mert különben még most is menne a buli. Meg a sopánkodás is, hogy mennyivel tartozik, a lakosság!!