5 stílusos szélturbina

Az egyik legkeresettebb megújuló energiaforrásként szélkerekekkel már sok helyen találkozhatunk. Ellenzői leggyakrabban azt hozzák fel, hogy rontják a táj képét, és veszélyt jelentenek a madarakra. Egy kis kreativitással azonban ezek a problémák is orvosolhatók,írja a greendiary.com.

1.Aard Concept
A design a finn Artu-Matti Immonen fejéből pattant ki: egy találmányban ötvözte a nap és a szél energiáját. A turbinán 8 napelemes modul található, a napsütés és a szél hatására a modul mozgásba lendül. A központi dinamó a szélenergiát elektromos árammá alakítja. Városi és vidéki környezetbe is beépíthető.

2. The Wind Tamer – A szélszelídítő
A virágot utánzó Wind Tamer a látványra épít, a zöld központi házhoz bordák segítségével csatlakozik a hullámos lapátok. A hófehér gyűjtőtölcsér különösen jó hatással van az emberi szemre.

the wind tamer

3. The Siemens Superstar
Ez a hatalmas szélturbina borította fényárba a müncheni stadiont. A 9000 LED izzó akár 30 kilométerről is látszik. Habár óriási méretű, alig használ több energiát, mint egy átlagos hajszárító. A Traxon Technologies fejlesztését eredetileg a 2010-es Media Architecture Biennáléra tervezték, ezen kapta a Samsung Superstar nevet. A világ legnagyobb forgó reklámtáblájaként is ismert.

the siemens superstar

4. Windwärts szivárvány design
A Windwärts Energie az egyik legelismertebb németországi energiaszolgáltató. Főleg olyan vállalatokat és projekteket támogat, amelyek az áramszolgáltatás innovatív módjainak felfedezésén dolgoznak. Ezt a karácsonyi hangulatú szélkereket a francia Patrick Raynaud segítségével fejlesztették ki.

windwarts
5. A lámpás-stílusú VAWT
A függőleges tengelyű turbinákra példa a Qingdao Jinfan Energy Science & Technology Ltd lámpáshoz hasonlító, innovatív alkotása. Többféle színben is beszerezhető.

vawt

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.

Nincs hozzászólás

  1. A gödöllői Szent István Egyetem MKK Kara Alternatív Energiagazdálkodási Szakmérnökképzést indít, aho a szélenergia mellett valamennyi fontosabb alternatív energiaforrás beruházásával és működtetésével kapcsolatos ismereteket meg lehet szerezni.
    Érdeklődni lehet:06 28 410 200/1602