5 egyszerű mód a gazdaságos vezetéshez

Mostanában egyre többen használnak környezetbarát eszközöket, kütyüket. Ahogy valószínűleg azzal is mindenki tisztában van, hogy a légszennyezés egyik fő okozója az autó. Ráadásul a kocsik által kibocsátott gázok az egészségünkre is károsak. Ez az 5 egyszerű mód segít az autót kicsit környezetbarátabb tenni.

1. Tisztítsuk ki gyakran a légszűrőt
A légszűrő segít az autót tisztán tartani, és megvédeni a motort a kosztól. Időközönként ezek a légszűrők eldugulnak, ha nem tisztítjuk ki őket rendszeresen. Ha ezt megtesszük, akkor akár 10% benzint is spórolhatunk, és kevesebb káros gáz jut a levegőbe.

 
2. Mindig az autónak megfelelő motorolajat használjuk
Ha nem a megfelelő típusú motorolajat töltjük az autónkba, az növelheti a fogyasztást, és a gázkibocsátást egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy az autónak sem tesz jót. Ha a megfelelő olajat töltjük az autóba, akkor akár 2- 3 %-kal hatékonyabban működhet az autó.

1
3. Mindig legyenek rendesen felfújva a kerekek
Egy másik egyszerű mód a környezetbarát vezetésre az, hogy mindig tartsuk megfelelően felfújva a kerekeket. Ez csökkentheti a fogyasztást 3 %-kal, ebből kifolyólag pedig a gázkibocsátást is.

 
4. Tartsuk be a sebességkorlátozást
Évente több ezren halnak meg a közúti balesetekben. A fő oka ennek általában a gyorshajtás. Ennek elkerülése végett jobb, ha betartjuk a sebességhatárokat, mert ha megtesszük, az autó fogyasztása is csökken.

 
5. Használjunk természetes légfrissítőt
Azzal nem biztos, hogy sokan tisztában vannak, hogy az átlagos, autóban használt légfrissítők nincsenek éppen jó hatással a környezetre. Ezek is felelősek az autó káros gáz kibocsátásáért. A legjobb ha nem használjuk őket, vagy ha mindenképpen szeretnénk, akkor válasszuk valamilyen természetes anyagokat tartalmazót.

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.

Nincs hozzászólás

  1. a éfrissítőről annyit hogy a természetesnél nem tud az ember mesterségesen természetesebbet csinálni, a friss levegő szmogmentes és egy illatanyatól csak illatos lesz de nem lesz benne több az oxigén amitől frisebb lenne, a másik hogy nem értem miért nem gyártanak egyszemélyes autókat , amelyek keskenyebbek lennének ezáltal a jobb navigációs lehetőség és könnyebb irányíthatóság miatt kevesebb lenne a baleset és nem beszélve a fogyasztásról és a zehhez kapcsolódó károsanyagkibosátásról , hiszen rengeteg a magányos autós, belegondolt valaki abba hogy autód fogysztásának mindössze kb egytizede amit arra használ hogy téged szállítson a többit azért fizeted hogy saját egyre nagyobb súlyát cipelje

  2. miről van szó?

    az nem tünt fel, hogy 1 tulajdonosa van az autógyártó konszereknek,a bankoknak,és az olaj kartereknek?

  3. ki gyárt itt előre beépített hibáju ipari hulladékokat?

    biztos,hogy ők csak ennyit tehetnek értünk?

    mi takarékoskodjunk?

    ki ad ehhez megfelelő csúcstechnológiát olcsón a kezünkbe?

    XIX. sz i találmányon végeznek ráncfelvarrást?

    nincs olyan érzésetek,mintha 1 gőzmozdonyon ülnénk,és mindig azt mondanák:csak takarékosan,mert lassan elfogy az értékes gőzerőt adó tüzifa