2,4 millió háztartást lát el az USA legnagyobb szélerőműparkja

Nem vitás, egyre többet hallunk nagyteljesítményű amerikai szélturbinák üzembe helyezéséről. Érdekes adattal találkoztunk a minap.

A Cape Wind-del összevonható konfliktusok és a T.Boone Pickens szél projektjeinek állandó csökkenése mellett nem nehéz elkedvtelenedni, viszont van itt valami, ami némiképp feldobhatja a hangulatot. Jó hír érkezett az Amerikai Szélenergia Szövetségtől.
Az elmúlt év során 10 gigawattnyi új szélenergia-kapacitáshoz jutott az Amerikai Egyesült Államok. Ez azt jelenti, hogy elegendő áram érkezik a rendszerbe, ahhoz, hogy képes legyen 2,4 millió háztartás ellátására. Csak 2009 utolsó negyedévében 4 gigawattot termelő létesítményt adtak át.

Az egyesület minden évben 80 milliárd dolláros hitelt az Amerikai Helyreállítás és Befektetés számára, azért, hogy a tiszta energia legnagyobb létesítményeibe fektessenek be.
A láthatáron több nagy szélenergiával kapcsolatos projekt is van, a következő néhány év tekintetében. Ha minden a tervek szerint alakul, az éves szám is felfelé húzza majd magát.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.