2255 tonna illegális hulladékot szállíttatott el a MÁV

Tavaly októbertől idén szeptember végéig több mint 2255 tonnányi hulladékot vitetett el a MÁV fővárosi és vidéki vasúti területekről, erre több mint 155 millió forintot meghaladó összeget fordítottak – közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, tavaly a vasúti területekről országszerte 1090 tonna illegálisan lerakott hulladékhalmot vitettek el. Április közepe óta a fővárosban a X. kerületből hozzávetőlegesen 80, Keleti pályaudvar környékéről 26, XIII. kerületből 40, XIV. kerületből 60, XV. kerületből 25 tonna illegális hulladékot szállítottak el. Cegléden, Nagykanizsán, Nagyrécsén, Makón, Fényeslitkén, Pécsett, Szolnokon és Győr-Abda vasúti vonalszakaszokon gyűlt össze nagy mennyiségű hulladék, majdnem 870 tonnát szállíttatott el a vasúttársaság. A MÁV számára országos szinten nagy problémát jelent, hogy a vasúti területek közelében, a nyílt pályán több helyen illegális szemétlerakók létesülnek – írták.

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.