2011-re itt a hibrid Audi Q5

A Volkswagen csoport egyike annak a néhány vállalatnak, amely nyereséges maradt a jelenlegi gazdasági visszaesés ellenére is.

A csoport márkái között, az Audi kifejezetten jól működik és ebből kifolyólag azt tervezi, hogy szép összeget fordít modellek újratervezésére.  A következő három évben az Audi majd’ 8 milliárd euró beruházásának eredményeképp megalkotja az új A8-ast, valamint az új A1-est, A7-est, A6-ost és az R8 Spyder-t.
A vállalatnak ideje is felkötni a gatyáját, hiszen versenytársai sorra rukkolnak elő a modernebbnél is modernebb hibridekkel.

Az élet zöldebb oldalán, ezen kívül az Audi végre bemutatja SUV modelljének, a Q5-ösnek hibrid változatát. A modell tervezéséről már majd’ egy éve is olvashattunk, de végre megérkezett a csoda. A Q5 idén ténylegesen elkészül, valószínűleg az LA Auto Show-n fog debütálni, 2011-től pedig forgalomban is kapható lesz.

A Q5 feltehetően lítium-ion akkumulátorral fog működni, de a többi hibrid tulajdonság a csiripelő madárkák szerint a Volkswagen Touareg és a Porsche Cayenne tulajdonságait másolja majd.
Igaz, a lemez alatt némiképp átalakul a modell, de a felett minden bizonnyal változatlan marad.

Ajánlott tartalom

A vegyes műanyag palackhulladék kezelésére is van megoldás

A különböző anyagból készült műanyag palackok egyvelegének újrahasznosításával kísérletezik az egyik idei műegyetemi Akadémiai Ifjúsági Díjas kutató.