2010 környezetbarát kütyüjei 1.rész

A világban most mindenki a globális felmelegedés miatt aggódik. Mindannyian sokat beszélünk róla, de a nap végére mindannyian elfelejtjük, és ugyanazokat a hibákat követjük el.

A kütyük és az elektronikus eszközök mindenki számára nagyon fontosak, hiszen naponta használjuk őket. De vajon környezettudatosak? Anélkül szeretne ilyen szerkezeteket használni, hogy a villanyszámla ne duplázódjon meg, mikor bedugja a konnektorba. Figyeljen jól, kényelmes és olcsó környezetbarát szerkentyűk érkeznek 2010-ben.

Üdvözöljük a zöld szerkentyűk korszakában, ahol a pénz megtakarítás kéz a kézben jár a környezetvédelemmel! Míg az erőműveket, átviteli kábeleket és elektromos csatlakozókat nem fenyegeti az esetleges kihalás, olyan termékek, mint a kis teljesítményű nyomtatók, a napelemes töltők, a kézi működtetésű szélgenerátorok csökkenthetik az áramszámla költségeit és a szén-dioxid kibocsátását.
2010-ben megannyi megoldást mutatnak be a környezetbarát technika szerelmesei számára, az új, és még energiahatékonyabb szerkentyűktől, egészen odáig, hogy megtalálja a már meglévő eszközök környezetbaráttá tételének a módját. A napenergiával működő kerékpárok, az elektromos autók, a napelemes töltők, környezetbarát szerkentyűk a legmenőbbek.

1. Bambusz kütyük

Ezekről a bambuszból készült környezetbarát számítógép-perifériákról azt tartják, hogy csökkentik a környezetre gyakorolt hatását, és esetleg segítik az embereket, hogy azok még inkább odafigyeljenek a termékre, növelve ezzel az élettartamát.

2. A Regen ReNu napelemes töltő
A Regen bemutatta, hogyan lehet könnyen, környezetbarát módon feltölteni az iPhone-t és az iPod-ot. A Regen ReNu egy futurisztikus és szokatlan tervezésű napelemes töltő és dokkoló iPhone vagy iPod számára. A legfontosabb elemei a nagy napelem, a belső akkumulátor és az elegáns iPhone dokkoló állomás. A dokkról egyszerű eltávolítani a napelemet és kitehető a napsütésre. A dokkoló az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

* tölti a telefonját, vagy iPodját
* az USB-nek köszönhetően támogatja a szinkronizálást a készülék és a számítógép között
* az LCD kijelzőn nyomon követhető, mennyi energiát gyűjtött össze a napelem
* hibrid üzemmódban is képes működni (töltheti a napelemmel vagy a fali konnektorral)

A töltési idő mindössze 7 órát vesz igénybe, ha szabadtéren töltünk, és 14 órát, ha zárt térben. 50 %-os kapacitás elegendő ahhoz, hogy teljesen feltöltse az Apple iPhone-t. A teljes mobiltelefon-töltés körülbelül 1,5 órát igényel.

Technikai jellemzők:

* A napelemes modul mérete és súlya
o Magasság: 22,5 cm
o Szélesség: 22,5 cm
o Vastagság: 1,9 cm
o Súly: 498 gramm

* A ReNu iPod dokkoló állomás méretei és súlya
o Szélesség: 8 cm
o Hossz: 12 centiméter
o Vastagság: 5 cm
o Súly: 363 gramm

* A napelemes modul kijelzőjének mérete (szélesség x magasság): 1,06 cm x 27 mm x 27 mm
* A dokkoló állomás kijelzőjének mérete (szélesség x magasság): 0,75 x 19 mm x 58 mm
* A USB Micro B lehetővé teszi a szinkronizálást az iTunes-szal, amikor az csatlakoztatva van a számítógéphez
* 3.2V-os 4Ah Lítium-ion akkumulátor, amely két iPhone töltésére is képes.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.