200 éves a Peugeot

A francia autóóriás, a Peugeot idén 200 éves. Nagy múltját úgy szeretné megünnepelni, hogy a jövőbe tekint. Az EX1, a teljes mértékben elektromos modell, több világrekordot is megdöntött.

A 340 lóerős, 100%-ig elektromos, dupla villanymotoros, kétüléses csodajármű a 2010. Párizsi Motor Show keretein belül debütált, és azóta folyamatos fejlesztés alatt áll. Legutóbb a német Nürnburgringen villantotta meg tudományát, ahol rekordot döntött, ugyanis a 20 kilométeres táv csúcstartójának idejét 50 másodperccel faragta le.
Az EX1 persze még sehol nincs a világ leggyorsabb autóihoz képest, de az is nagy szó, hogy az elektromos járművek között csúcstartó lehet. Valószínűleg nem sokáig tudhatja magáénak ezt a címet, kíváncsian várjuk a következő trónbitorlót.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.