1500 éves szeméttelepet fedeztek fel

Prekolumbiánus szeméttelepet fedeztek fel Egyesült Államokhoz tartozó Virgin-szigeteken egy köztér felújítása közben. A helyszínre hamarosan megérkeznek a régészek, hogy megvizsgálják az 1500 évesre becsült héj- és csontmaradványokat, amelyeket a szigetek egyikén, St. Thomas fővárosában, Charlotte Amalie-ben találtak.

A prekolumbináus szemétdombon kagylóhéjak százait, halak, madarak, rágcsálók és tengeri emlősök csontjait halmozták fel a sziget egykori lakói. A szemét között találtak azonban díszes, tetszetősen kidolgozott cserépedény-maradványokat is. Darryl Smalls, a helyi közművek igazgatója újságírói kérdésre elmondta, hogy a leletből a régészek megállapíthatják, hogyan éltek Charlotte Amalie első lakói, ahogy azt is, hogy mit ettek és milyen környezetben laktak.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.