Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Zöldutat kapott a CO2 csökkentésről szóló támogatás

Zöldutat kapott a CO2 csökkentésről szóló támogatás

Az Európa Tanács is támogatja az angol kormány kezdeményezését miszerint 30 millió fontot különítenek el a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének hirdetésére és olyan buszok használatára, amelyek ennek megfelelnek.

Kezdetben kérdéses volt, hogy az EU támogatja-e ezt a tervet, de később megállapították, hogy mivel olyan magas környezetvédelmi hatással rendelkezik ezért engedélyezték annak bevezetését.

A tervezet szerint, amit ez év során hirdettek meg, a pályázóknak olyan ötletekkel kellett előállniuk, amik 30%-kal csökkentik a buszok káros anyag kibocsátását.

Az angol közlekedési államtitkár, Lord Adonis szerint, – ,,A támogatásból telni fog néhány száz környezetkímélőbb busz vásárlására és ezzel egy időben az zöld energiaipar fellendülése is várható lesz, hiszen közel 900 állást fog teremteni a buszok gyártása.”

Ajánlott tartalom

Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében

Technológiai tudásának exportjával vesz részt az amazóniai esőerdők védelmében Magyarország - mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.