Zöldutat kapott a CO2 csökkentésről szóló támogatás

Az Európa Tanács is támogatja az angol kormány kezdeményezését miszerint 30 millió fontot különítenek el a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének hirdetésére és olyan buszok használatára, amelyek ennek megfelelnek.

Kezdetben kérdéses volt, hogy az EU támogatja-e ezt a tervet, de később megállapították, hogy mivel olyan magas környezetvédelmi hatással rendelkezik ezért engedélyezték annak bevezetését.

A tervezet szerint, amit ez év során hirdettek meg, a pályázóknak olyan ötletekkel kellett előállniuk, amik 30%-kal csökkentik a buszok káros anyag kibocsátását.

Az angol közlekedési államtitkár, Lord Adonis szerint, – ,,A támogatásból telni fog néhány száz környezetkímélőbb busz vásárlására és ezzel egy időben az zöld energiaipar fellendülése is várható lesz, hiszen közel 900 állást fog teremteni a buszok gyártása.”

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.