Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Zöldutat kapott a CO2 csökkentésről szóló támogatás

Zöldutat kapott a CO2 csökkentésről szóló támogatás

Az Európa Tanács is támogatja az angol kormány kezdeményezését miszerint 30 millió fontot különítenek el a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének hirdetésére és olyan buszok használatára, amelyek ennek megfelelnek.

Kezdetben kérdéses volt, hogy az EU támogatja-e ezt a tervet, de később megállapították, hogy mivel olyan magas környezetvédelmi hatással rendelkezik ezért engedélyezték annak bevezetését.

A tervezet szerint, amit ez év során hirdettek meg, a pályázóknak olyan ötletekkel kellett előállniuk, amik 30%-kal csökkentik a buszok káros anyag kibocsátását.

Az angol közlekedési államtitkár, Lord Adonis szerint, – ,,A támogatásból telni fog néhány száz környezetkímélőbb busz vásárlására és ezzel egy időben az zöld energiaipar fellendülése is várható lesz, hiszen közel 900 állást fog teremteni a buszok gyártása.”

Ajánlott tartalom

Az ember még azelőtt megváltoztatta a himalájai gleccsert, hogy eljutott oda

Az ember több száz évvel azelőtt megváltoztatta a Himalája egyik legmagasabb gleccserét, hogy eljutott oda amerikai kutatók szerint, akik az ipari forradalom több mint kétszáz évvel ezelőtti kezdetének bizonyítékaira bukkantak a gleccserből vett jégmintában.