Kezdőlap / Technológiák / Épületek / ZÖLDTETŐK a klímaváltozás ellen – Az épített, szépítő zöldtető Konferencia 2009 február 11.
A 10. éves fennállását idén ünneplő Zöldtetőépítők Országos Szövetsége " ZÖLDTETŐK a klímaváltozás ellen - Az épített, szépítő zöldtető" címmel rendezi konferenciáját a Tetők-Falak-Homlokzatok+Épületenergetika szakkiállítás és konferenciasorozat keretében. Időpont: 2009 február 11. szerda 9,00 – 17,00 Helyszín: Budapest, Syma Rendezvényközpont

ZÖLDTETŐK a klímaváltozás ellen – Az épített, szépítő zöldtető Konferencia 2009 február 11.

A 10. éves fennállását idén ünneplő Zöldtetőépítők Országos Szövetsége ” ZÖLDTETŐK a klímaváltozás ellen – Az épített, szépítő zöldtető” címmel rendezi konferenciáját a Tetők-Falak-Homlokzatok+Épületenergetika szakkiállítás és konferenciasorozat keretében. Időpont: 2009 február 11. szerda 9,00 – 17,00 Helyszín: Budapest, Syma Rendezvényközpont

Nagyvárosaink középtávú környezeti programjának átfogó jövőképe az, hogy a várhatóan romló külső feltételek mellett is érzékelhetően javul, a jelenleginél is vonzóbbá, egészségesebbé, rendezettebbé válik a városaink környezeti állapota. A klimatikus viszonyok javítása, a globális felmelegedés várható hatásainak csökkentése érdekében programjaikban meghatározták a tennivalókat, ösztönző intézkedéseket, több helyen kihangsúlyozva a zöldfelületek, zöldtetők létesítésének elvárását.

A ZÖLDTETŐK a mai zöldfelületek kitörési megoldásai lehetnek, hiszen a legtöbb nagyváros óriási kihasználatlan potenciállal rendelkezik. A modern építészet eredménye a sok lapostető – lakótelepek, garázsok, ipari épületek, terasztetők, parkoló tetők, csarnokok, bevásárló központok, hipermarketek tetőfelületei – potenciális ökológiai felületek, zöldtetőkké alakíthatók, az új épületeken megnövekedett az igény a zöldtetők építésére.

A szakma – az elmúlt cca. két évtized tapasztalatai alapján – lassan tisztán lát a zöldtetők technikai kérdéseiben, ennek ellenére még mindig sok a “félresikerült” végeredmény. Ennek oka egyrészt a pénzügyi alulvállalás, de a szakmai felkészültség hiánya is.

A hazai, szerénynek is alig mondható kutatás-fejlesztés miatt csak a külföldi eredményekre és a hazai, ösztönösen megszerzett tapasztalatokra lehet támaszkodni. A konferencia ezek továbbadását, a természetes környezet épületen történő megteremtését, azaz a “környezettudatos építés” szemléletét kívánja erősíteni, melyen belül súlyponti kérdés a szélsőséges időjárási körülmények káros hatásainak mérséklésében játszott szerep.

Éppen ebben a recessziós időszakban kell a piac megtartását szem előtt tartani s ehhez szeretnénk új ismeretek, nemzetközi tapasztalatok átadásával az építőipar szereplőinek segítséget nyújtani. S természetesen ezt továbbra is a “fenntartható építészet” jegyében tesszük, melynek legfontosabb feladata, hogy egyidejűleg vegye figyelembe az építészeti-, társadalmi-, és a természeti környezet védelmének szempontjait.

Szakmai tapasztalatainkat, hazai és nemzetközi európai uniós szakmai kapcsolatainkat annak érdekében kívánjuk hasznosítani, hogy a jogalkotók, döntéshozók minél szélesebb köre megismerje és alkalmazhassa azt a szakmai módszertant és azokat a finanszírozási, jogi, szervezeti eszközöket és megoldásokat, amelyek Nyugat-Európában már beváltak.

Ajánlott tartalom

Találmányok, amelyek javíthatják a napelemek teljesítményét

Láthatjuk, hogy a napelemes technológia milyen rohamosan fejlődik és nap, mint nap látnak napvilágot új fejlesztések, találmányok.