Zöldaukciót tart a Christie’s

Művészek, dizájnerek, színészek és tehetős filantrópok részvételével nagyszabású “zöldárverést” szervez a Christie’s aukciós ház.

A március 19-én New Yorkban megrendezendő eseményen műalkotásokat, luxusutazásokat, divatcikkeket és hírességekkel való találkozási lehetőségeket árvereznek el négy vezető amerikai zöldszervezet – az Oceana, a Conservation International, a Natural Resources Defense Council és a Central Park Conservancy – javára.
A Christie’s tavaly rendezte meg először a Föld megmentéséért (Bid to Save the Earth) elnevezésű zöldaukciót, melyen több mint 2 millió dollár (400 millió forint) bevételt értek el; műalkotásokért akár 100 ezer dollárt, egy Bill Clintonnal játszott golfpartiért pedig 80 ezer dollárt ajánlottak. Az aukciós ház a zöldárverésen lemond minden jutalékról és közvetítői díjról.

Az idei árverésen várhatóan részt vesz többek között Salma Hayek színésznő, valamint Anna Wintour, a Vogue, és Graydon Carter, a Vanity Fair szerkesztője, a házigazda pedig David Rockefeller, John D. Rockefeller olajmágnás egyetlen élő unokája, a nagy múltú család jelenlegi feje lesz. A rendezvényre, melynek szén-dioxid-semlegességét a II. Albert monacói herceg alapítványa által felajánlott karbonkvóták biztosítják, az üzleti, a kulturális és a környezetvédelmi szféra vezetőit várják.
A New York-i árverés mellett online, “csendes” aukciót is szerveznek a www.christies.com internetes oldalon, ennek bevételét ugyancsak a négy környezetvédelmi szervezet kapja.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.