Zöld állások terítéken

Az Energia 2.0 egyetemi road showja második állomásán is sok érdeklődőt vonzott.

Az MVM Csoport standjának látogatói rendhagyó módon nem csak kérdőíveket töltöttek, hanem kipróbálhattak egy különleges, kerékpárral hajtott autóverseny pályát is szerdán az Óbudai Egyetem Állásbörzéjén. A látványos karrierstandtól pár méterre az MVM Energia 2.0 paksi atomerőművet, megújuló energiákat és a Zöldáramot népszerűsítő kamionja is sok látogatót vonzott a nap folyamán. Az MVM Csoport egyetemi road showjának elsődleges célja továbbra is a munkaerő toborzás, de kiemelt fontosságúnak tekinti az alternatív energiák népszerűsítését is. Március 6-án az Energiatakarékossági Világnapon “Magyarországon az első közvetlen megújuló energiával és emberi erővel működtetett koncert” rekordjának felállításával indította útjára egyetemi road showját a Műegyetemen az MVM Csoport. A nagyszabású nyitóeseményt követően a rendhagyó kiállítás és karrierstand tovább menetel nyolcállomásos körútjára, melynek második helyszíne az Óbudai Egyetem bécsi úti épületében megrendezett állásbörze volt.

A korábbi Budapesti Műszaki Főiskola főként mérnököket képez, így nem meglepő, hogy a hallgatók nagy érdeklődést mutattak a villamosenergia-termeléssel, átvitellel, rendszerirányítással, áramkereskedelemmel, távhőellátással, megújuló energia beruházásokkal, gázszállítással, és távközléssel foglalkozó vállalatcsoport iránt. Az MVM Csoport olyan pályakezdőket, fiatal és tapasztalt szakembereket keres, akik korszerű tudásukkal, ismereteikkel az ágazat és a szakterületük iránti magas fokú elkötelezettséggel, a fejlődésre való nyitott hozzáállásukkal támogatják az MVM Csoportot stratégiai céljainak elérésében. Az MVM udvaron állomásozó kamionja az egyetemi road show minden állomására a karriertérrel tart, és interaktív tárlatával a paksi atomerőművet, a megújuló energiák működését, és az MVM új termékét, a „Zöldáramot” népszerűsíti. Az érdeklődők legközelebb a Corvinus Egyetem Karrierexpoján találkozhatnak az Energia 2.0 programmal március 28-29.-én.

További információ:
A programokról, illetve az energiatakarékosságról, a környezetre gyakorolt hatásunkról további érdekességek, részletek találhatók a facebook.com/magyarvillamosmuvek és a facebook.com/energia2.0 oldalakon.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.