Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Zajmentes napokon tilos a fűnyírás

Zajmentes napokon tilos a fűnyírás

Zajmentes napok bevezetéséről döntött legutóbbi ülésén Balatonfüred képviselő-testülete; a módosított környezetvédelmi rendelet értelmében vasárnap és ünnepnapokon minden elektromos gép, így a fűnyíró használata is tilos – közölte a város honlapja pénteken.

Az új “csendrendeletben” megtiltanak minden zajjal járó építési, szerelési tevékenységet, valamint a különböző motoros és elektromos gépek – közöttük a fűnyírók és vágó flexek – használatát; a korlátozás vonatkozik “a hangszóróval ellátott mozgó, illetve fix telepítésű árusokra is”.  A Veszprém megyei város belterületén hétköznap 20 órától másnap reggel 7 óráig, vasárnap és ünnepnapokon egész nap, az idegenforgalmi szezonban június 1. és augusztus 31. között pedig minden nap a déltől háromig tartó “csendes pihenő” időszakában tilos minden olyan készülék üzemeltetése, amely kellemetlen, zavaró hangot ad. A magatartási szabály megszegői 50 ezer forintos bírságot kaphatnak – tartalmazza a rendelet.

Ajánlott tartalom

A világ több mint 1200 állatfaját fenyegeti kihalás

A világ több mint 1200 állatfaját fenyegeti a kihalás élőhelyeik több mint 90 százalékában - idéz egy új kutatást a The Guardian online kiadása.