A rendezvény keretein belül okt. 09-én, 10-én és 11-én konferenciákra, bemutatókra kerül sor. A témával kapcsolatos kiállítás okt. 09-től 19-ig tart Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban (6726 Szeged, Temesvári krt. 42.)

XXI. Újszegedi Bioépítészeti Napok

A rendezvény keretein belül okt. 09-én, 10-én és 11-én konferenciákra, bemutatókra kerül sor. A témával kapcsolatos kiállítás okt. 09-től 19-ig tart Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban (6726 Szeged, Temesvári krt. 42.)

A Magyar Bioépítészeti Egyesület és a Bálint Sándor Művelődési Ház szervezésében 2018. október 9-e és 19-e között – huszonegyedik alkalommal – ismét megrendezzük a BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-at.

A rendezvény keretei között – annak címétől kissé eltérve -, az ökologikus, környezettudatos építés és építészet tárgykörében előadások és kiállítás formájában kívánjuk bemutatni: a környezetbarát építőanyagokat, szerkezeteket, építési technológiákat, a bio-, bio-szolár, az energiatudatos és ökologikus épületeket, az ilyen épületek építési, üzemeltetési tapasztalatait, az épületek és környezetük kapcsolatát ökologikus szempontból, a megvalósult épületek hatósági engedélyezésének tapasztalatait,  az üzemeltetésből fakadó káros környezetterhelések csökkentésének alternatív megoldásait,  az ökologikusan tervezett illetve szervezett települések kialakításának, működésének tapasztalatait is,  az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen ökologikusan alakított bútorokat, berendezési, felszerelési tárgyakat.

Az előadások és a kiállítás anyaga be kívánja mutatni az alkalmazott anyagokat, szerkezeteket, technológiákat, épületeket és épületterveket, műszaki megoldásokat, az építészeti megformálás lehetőségeit, különös tekintettel a megépült, megvalósult példákra. Fel szeretnénk hívni a figyelmet az öko-város alapelvekre, a település-szintű ökológiai kérdésekre, a fenntartható építészet kérdéseire is.

A BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-on lehetőséget kívánunk biztosítani arra, hogy az érdeklődőktől kezdve az építtetőkön át a szakemberekig megismerjék az alternatív, a környezettudatos, energiatakarékos megoldásokat, és azt is, hogy a gyakorló szakemberek a tapasztalataikat kicseréljék.

Kérjük, azokat, akik a rendezvényen előadóként, vagy kiállítási anyaggal szerepelni kívánnak, szíveskedjenek ezt jelezni. Előreláthatólag egy-egy előadás időtartama 45-60 perc. A kiállítási anyagot kérjük bemutatásra alkalmas állapotban és formában elkészíteni. (Fotók kb. 30×40 cm-es méretben, tablók 50×70 cm-es és 70×100 cm-es méretben, kemény kartonon, vagy farostlemezen.)

Kérjük még, hogy részvételi szándékát 2018. szeptember -1-ig jelezze.

A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdéseire a

Bálint Sándor Művelődési Ház címéről kaphat választ (6726 Szeged, Temesvári krt. 42. Tel: (62) 432-578, E mail: balint.muvhaz@int.ritek.hu ,

vagy Monostory Pétertől: E mail: monostory.peter@t-online.hu

Számítunk aktív részvételükre!

Kiss Ernő, a művelődési ház igazgatója

Monostory Péter, az egyesület elnöke

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.