WWF-vezér: „Nagy harcok várhatóak a Földön!”

„Az egyik legsúlyosabb probléma a klímaváltozás és a vízhiány kapcsán az, hogy rengeteg embernek kell majd elköltöznie, mert az otthonuk többé nem tudja ellátni őket” – ezt mondta az OzoneNetwork tévé Egyenlítő című műsorában Jim Leape, a WWF nemzetközi igazgatója. A Természetvédelmi Világalap vezetője szerint „csak rajtunk áll, hogy sikerül-e kivédeni a klímaváltozás káros hatásait”.

„A víz az élet alapja. Néhány földrajzi területen hosszú, száraz időszak várható, így ezek nem lesznek lakhatóak, és az emberek nem tudnak majd mezőgazdasági termelést sem folytatni!” – hívja fel a globális problémára a figyelmet Jim Leape, az OzoneNetwork tévé Egyenlítő című műsorában. A WWF nemzetközi igazgatója szerint ugyanis komoly változás előtt áll a bolygónk: „kétségtelenül olyan úton járunk, ami mindent megváltoztathat a Föld élővilága, különösen az emberiség számára”.  A Természetvédelmi Világalap vezetője úgy fogalmaz: „A mi társadalmunk korábban  egy nagyon stabil éghajlati állapotra épült. És most ezt veszélyeztetjük. Nagy harcok várhatóak. Az emberek, akiknek a mindennapi megélhetésükhöz kell a víz, harcolni fognak a farmerekkel, akiknek a mezőgazdasági termelés miatt van rá szükségük. Mindenképpen megoldást kell találnunk erre.”

A WWF nemzetközi igazgatója a Budapesti Víz Világtalálkozó kapcsán látogatott hazánkba. Azt mondja, ma már vízválság van a Földön: „Fontos, hogy észrevegyük, a víz nem a csapból jön, hanem az egészséges erdőkből, folyókból, lápokból származik, és ezeket meg kell óvnunk. Ahhoz, hogy sikert érjünk el ebben, szükség van a kormányok, a vállalatok, a magánszektor és a tudományos világ együttműködésére, hogy kitaláljuk a megoldásokat.” A WWF nemzetközi igazgatójával készült beszélgetést hétfőn este 11 órától, az ismétlést pedig kedden reggel 9 órától láthatják az OzoneNetwork tévé Egyenlítő című műsorában.

Az OzoneNetwork TV, Magyarország első ökocsatornája már csaknem 2 millió háztartásban nézhető.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.