WWF Év Állata Verseny: Hírességeket nevelőszülőnek!

Weisz Fanni az európai vidra, Janicsák Veca a fekete gólya örökbefogadója lett.

Weisz Fanni modell és Janicsák Veca énekesnő összefogásának köszönhetően Totó, az európai vidra és Tollas, a fekete gólya személyesen is megismerhették örökbefogadóikat. A hírességek a WWF Magyarország Év Állata Versenye kapcsán vállaltak nevelőszülői szerepet, és együtt utaztak a Petesmalmi Vidraparkba, hogy bátorítsák pártfogoltjaikat. A játék kezdeményezője, a WWF Magyarország a Coca-Cola Magyarországgal együttműködve ötödik éve dolgozik azon, hogy helyreállítsa a Szabadság-sziget élővilágát. Szavazz Te is a www.evallata.hu oldalon!

A WWF Magyarország és a Coca-Cola Magyarország összefogásának köszönhetően a Mohács melletti Szabadság-sziget az év végére ismét visszanyeri eredeti, természetes állapotát: a Duna újra birtokba veheti korábban feltöltődött, majd helyreállított mellékágát és szigetét, az itt honos állatok pedig ismét otthonra lelhetnek régi élőhelyükön.

A sziget egykori lakói közül az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő szállnak versenybe a WWF Év Állata címért, így május 22-én kiderül, melyikük az élőhely legmenőbb lakója! A különleges állatok esélyeit hírességek növelik, ugyanis Weisz Fanni a vidám európai vidrát, Janicsák Veca a kecses fekete gólyát, Kiss Ádám pedig a kicsiny halványfoltú küllőt fogadta örökbe.

Weisz Fanni modell és Janicsák Veca énekesnő összefogásának köszönhetően pártfogoltjaik személyesen is megismerkedhettek örökbefogadóikkal. A hírességek a sérült állatokat befogadó Petesmalmi Vidraparkba látogattak, amely az erdei tavas területeknek köszönhetően valódi vidra- és madárparadicsom.

Totó, a pajkos európai vidra kifejezetten élvezte a simogatást, és bátran fitogtatta Fanninak úszótehetségét.

„Annyira puha és selymes a vidra bundája, nagyon jó volt megsimogatni! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire játékosak a vidrák. Totó igazán barátságos állat, csupa izom és energia, igazi úszóbajnok! Szavazzatok rá!” – buzdít lelkesen Weisz Fanni, a népszerű modell.

Veca az Év Állata Versenyen a fekete gólyára szavaz. Kedvence, Tollas, a kecses madár először félénken vette tudomásul „nevelőanyukája” érkezését, de gondozója segítségével hamar feloldódott, így az énekesnő gyengéden még karjaiba is vehette a fokozottan védett madarat.

„Tollas sérülten került a Vidraparkba, de már egészen hozzászokott az emberekhez, így óvatosan a karomba vehettem. Nagyon vigyáztam rá, mert annyira törékenynek tűnt. Gyönyörű a tolla, ilyen közelről ritka, hogy láthatjuk, legszívesebben egész nap gyönyörködnék benne!” – meséli élményeit Janicsák Veca.

Totó és Tollas szomorúan vettek búcsút örökbefogadóiktól, de mindketten komoly támogatásban bíznak, hogy az Év Állata cím elnyerésével a Szabadság-sziget legmenőbb állatának bizonyulhassanak!

Szavazz Te is a www.evallata.hu weboldalon!

Ajánlott tartalom

A zöldátálláshoz egyes nyersanyagokból bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet Magyarországon

Magyarországon találhatók olyan nyersanyagok, amelyekből a zöldátálláshoz bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet - mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara Földrajz- és Földtudományi Intézetének egyetemi docense Áder János korábbi államfő Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.