Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Hőkamera bemutatása

Kategóriák


 

Zöld homlokzattal a szmog ellen

Körülbelül másfél évvel ezelőtt adták át a bécsi hulladékgazdálkodási ügyosztály, az MA 48 központi épületén kialakított zöld homlokzatot. A falon több ezer tő dísz- és gyógynövény illetve cserje díszeleg, amelyek nyáron hűtik, télen melegítik az épületet.

 

Kerékpárutak épülnek az autósok rovására

Nem titok, hogy Bécs az átlagosnál is nagyobb hangsúlyt fektet a kerékpározás népszerűsítésére és elfogadtatására, és bár ezt sokszor az autósok rovására teszik, de nem ellenük.

 

Passzívház-hotel a város szívében

Már kívülről sem olyan, mint egy átlagos bécsi szálloda, a különböző növényekkel fedett fal és a levendulával beültetett tetőkert elég árulkodó. Miben más?

 

Így lesz a szennyvízből biogáz

Budapesti Központi Szennyvíztiszító Telep munkatársa mutatta be hírportálunknak a szennyvíztisztítás folyamatás.

 

Indulóban a magyar elektromos autó sorozatgyártása?

Minden, amit 3 percben az elektromos autókról tudni érdemes.

 

100.000 képcsöves tv-t selejtezünk le évente

Dr. Kovács Béla az Electro-Coord Magyarország lighting divízió vezetője vázolta fel a jövő szelektív hulladékgyűjtését.

 

Merről fúj a szél? (videó)

Hova érdemes szélerőművet telepíteni? Mennyi egy szélturbina teljesítménye? Ezekre a kérdésekre és sok egyéb másra is választ kapunk az alábbi videóból.

 

Megújulás útján a Hajdú

A Construma idei kiállításán a legszebb standnak megválasztott Hajdú Zrt. megújuló energia üzletág vezetőjével beszélgettünk a cég terveiről és új technológiáiról.

 

Ízelítő a hétvégi Construmáról

Ugyan csak a pavilonokat most bontották el, de hírportálunkra folyamatosan kerülnek fel a hétvégén rögzített anyagok. Interjúk, tesztek és új technológiák bemutatásáról láthatnak olvasóink anyagokat.

 

Hány centis a jó szigetelés?

Nő az energia ára, és egyidejűleg egyre többet ér egy alapos szigetelés. Hogy hány centiméter is az ideális vastagság, az is kiderül ebből a videóból.

 

Hogyan történik a passzívház szellőztetése?

A passzívházakba, a magas fokú szigetelés következtében rendszerint gépi, hőcserélős szellőztetést szerelnek, amely biztosítja a friss levegőt.

 

A túlzott szigetelés benntartja a párát

A pára- és hőtechnika kérdésével kevés tervező foglalkozik, pedig a túlzott szigetelés rossz komforthoz is vezethet a felhalmozódó pára miatt.

 

Szigeteljük a födémet, ott szökik a meleg

A meleg levegő könnyebb hidegnél, így mindig arra törekszik, hogy felfelé szálljon. Emiatt a tetőn, a födémen keresztül távozik a legtöbb energia.

 

Mennyivel drágábbak a passzívházak?

A passzívházakba rendszerint vastag szigetelés, és hi-tech gépészeti rendszer kerül, és így drágábbak a hagyományos ingatlanoknál. Kérdés, mennyire?

 

Íme az első hazai passzív sorház

Elkészült az első magyar minősített passzív sorház Dunakeszin. A négy lakásos ingatlan a maximális energiatakarékosság jegyében épült fel.

 

Passzívházban is szellőztethetünk?

Sokan abban a hitben élnek, hogy a passzívház olyan mint egy szardíniásdoboz: még az ablakok sem nyithatóak. Pedig a gyakorlatban ez nem is igaz.

 

Háromrétegű üveggel lehet a legtöbbet spórolni

A falak szigetelése mellett a nyílászárók cseréjével is energiatakarékossá tehetőek a régi épületek. Választásnál itt is érdemes alaposan mérlegelni.

 

A hőszigetelés komfortot és pénzt hoz

4-5 centi hőszigetelés az ablakon kidobott pénz. A megfelelő réteg 8-10 centis vastagságnál kezdődik, attól már javul az komfort és a családi büdzsé.

 

Mire figyeljünk passzívház tervezésnél?

Ha úgy döntünk, hogy passzívházat építünk, kiemelt figyelmet kell szentelnünk a szigetelésre, a légtömörségre, a tájolásra, és még sok egyéb dologra.

 

Energiabarát téglaház

Energy, Economics, Ecology, Emotion - négy különböző szempont, amelyek egybegyúrva szükségesek egy élhető és energiahatékony téglaházhoz.

 

Energiát termelnek a szélerőművek a Kisalföldön

A Kisalföldön található a Magyarországra telepített szélturbinák 95%-a. A mai, összesen 320 MW teljesítményt az  Európai Unió előírása szerint 2020-ig 740 MW-ra kell növelni. A szélerőmű parkok létesítése minden érdekeltnek jó: a befektetők 12 éves megtérüléssel számolnak, a települések biztos iparűzési bevételhez jutnak, a telek tulajdonosok pedig 30 évig kapják a bérleti díjat a földeken elhelyezett szélkerekek után.

 

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet, szabadlábon marad a Mal Zrt. vezérigazgatója

Még mindig fokozott a katonai jelenlét a vörösiszap-katasztrófában érintett két Veszprém megyei településen, Kolontáron és Devecseren. A helyreállítási munkák nagy erőkkel folynak, közben a károsultak közül többen beköltözhettek ideiglenes otthonaikba. A Mal Zrt. vezérigazgatója, Bakonyi Zoltán továbbra is szabadlábon védekezhet.

 

Passzívházak Magyarországon

Magyarországon eddig tíz minősített passzívház készült el, szakértők szerint a számuk az elkövetkezendő években rohamosan nőni fog. Az ilyen típusú házakban a jó szigetelés miatt nincs szükség gázfűtésre. Az első hazai passzív társasház Dunakeszin épül, itt a kivitelező szerint csak a vízszámlát kell majd fizetni a lakóknak.

 

Őrizetbe vette a rendőrség az iszapkatasztrófát okozó cég vezetőjét - jelentette be Orbán Viktor a parlamentben

A vörösiszap-katasztrófát okozó vállalatot állami irányítás és állami vagyonzár alá kell vonni - jelentette ki a miniszterelnök. Napirend előtti felszólalásában bejelentette: a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatását a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatójának. Javasolta: Az Országgyűlés hozza létre a katasztrófavédelmi biztos intézményét.

 

A levegőből is mérik az iszapömlés okozta szennyezés mértékét

A vörös iszap okozta károk felmérésében a Mexikói-öbölben alkalmazott technológiát veti be a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola. A légi felméréssel a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bízta meg az intézményt, amelynek munkatársai ingyen végzik a többmilliós értékű munkát. Ezzel a technológiával a szennyezőanyagok koncentrációja is meghatározható.

 

Tovább gyengült a kolontári iszaptároló, a települést kiürítették

Tovább gyengült a kolontári iszaptároló A védelmi bizottság kiürítette a települést, majd teljesen lezárta. A szomszédos Devecser lakóit hangosbemondón tájékoztatták egy esetleges kitelepítés lehetőségéről, a településre senkit sem engednek be. Az ott élők körében teljes a bizonytalanság, közülük sokan már összecsomagoltak, de vannak, akik a végsőkig kitartanak.

 

Iszapömlés - Kármentő alapot hoz létre a kormány

agyar Kármentő Alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A kormányfő mindenkit arra kért, ha tud, segítsen. Aki nem akar visszamenni tönkre ment házába, annak lakást, házat kínálnak fel, vagy a katasztrófa által érintett település újjáépítendő részén kaphat új otthont.

 

Légifelvételek az iszappal elöntött Kolontárról és környékéről

Kitelepítették a lakókat Kolontárról, Devecsert pedig lezárták a forgalom elől. Az embereket Ajkára menekítették, ahol közösségi szállásokon helyezik el őket. Az utcákban rendőrök járőröznek, a területet ellenőrzik. Orbán Viktor miniszterelnök Ajkán nemzetközi sajtótájékoztatón ismertette az esetleges újabb vészhelyzetet és az arra való felkészülést.

 

Iszapömlés - Lakossági fórum Kolontáron

Lakossági fórumot tartottak a vörösiszappal elöntött Kolontáron szerda este. Az elkeseredett emberek a MAL Zrt. tulajdonosát is várták a találkozóra, helyette azonban csak a műszaki igazgató érkezett meg. Deák József azt mondta: a felelősség kérdését addig nem lehet eldönteni, amíg a vizsgálatok be nem fejeződnek. A műszaki igazgató szerint a timföldgyárnak volt katasztrófavédelmi és kárelhárítási terve is, de olyan hirtelen történt minden, hogy nem volt lehetőségük cselekedni.

 

Vészhelyzet három megyében az iszapömlés miatt

Négyre emelkedett az ajkai timföldgyárnál történt iszapáradás halálos áldozatainak száma, a halottak között két kisgyerek is van, többeket még keresnek. Az elöntött házakba nem engedték vissza az embereket, Devecserben átmeneti szálláshelyet biztosítottak nekik. Az érintett településeken megkezdődött a kármentesítés, amely hónapokig eltarthat.

 

Súlyos katasztrófahelyzet Veszprém megyében

Átszakadt az ajkai timföldgyár vörös iszap tárózójának gátja

 

Odafigyeléssel több tíz ezret spórolhatunk a vízszámlán

A dráguló energiaárak mellett a spórolás fontos szempont lett, lássuk hogyan tudjuk a vízszámlánkat kordában tartani és tízezreket spórolni.

 

Mennyit takaríthatunk meg Bioetanollal?

Az E85, más néven a bioetanol, Európa szinten népszerű, Magyarországon egyre többen tankolnak belőle. De mennyit lehet vele spórolni?

 

Milyen a takarékos mosás és szárítás?

Sokan mondják, hogy egyszerűen nem tudnak spórolni a villanyszámlán, mert mosni, vasalni muszáj. Kár a könnyelműségért, hiszen néhány praktika létezik, amivel csökkenthetjük a rezsit. A mosáshoz és szárításhoz az Energia Klub szakértője ad tanácsot.

 

Hogyan juthatunk házilag áramhoz?

Sokan azért vágnak bele a házi áramtermelésbe, mert egy ezzel akár az áramszünet is kivédhető. Persze ennél jóval nyomósabb érv, hogy hosszú távon az otthoni áramfejlesztéssel pénzt takaríthatunk meg, miközben a környezetet is védjük.

 

Mi a pellet?

A tüzeléstechnikában egyre inkább elterjed a fapelletek, fabrikettek használata, ahol fűrészport préselnek pellet formába, ami így a fűrészpornál könnyebben ég el. A fánál jóval homogénabb szemcseméretű és emiatt a tüzifánál jobban hasznosítható.

 

Hogyan működik a napkollektor?

A világ egyre inkább felismeri a Nap kínálta lehetőségeket. Ma már bárki szerelhet otthonába a Napenergiát hasznosító napkollektorokat. Ezzel áramot és melegvizet állíthatunk elő. Az OtthonTV energia szakértője ismerteti a technológia lényegét.

 

A környezetbarát fejlesztésre áldozni kell

Az ingatlanok esetében a környezettudatosság már a használatba vétel előtt, az építésnél kezdődik. Tőlünk nyugatabbra egyre több lakó- és irodaház használja a nap, a föld, a víz, a szél energiáját, vagy használják a fosszilis energiát hatékonyabban.

 

Szénafesztivál Verespatakon

Több száz fiatal vett részt Verespatakon a település világörökség részévé nyilvánításának szentelt zöld rendezvényen.

 

Kamionról érkezik a készház

Sokan eddig azt gondolták, hogy a készházak egyszerű faházak. Egy felmérés szerint a magyarok 30%-a tudja csak, mi a készház, miközben Ausztriában minden harmadik épület valamilyen készház-technológiával épül. Nem véletlenül választják egyre többen.

 

A fokozóban van az ereje az új magyar szélerőműnek

Dr. Havas Gábor találmánya átalakíthatja a szélenergiáról alkotott nézeteinket, az új magyar innováció jelentős előrelépést képvisel a most kapható rendszerekhez képest. A feltalálót kérdeztük a gyártás előtt álló Windcollector szélerőműről.

 

Földhővel fűtik és hűtik a Corviny Sétány lakásait

Geotermális hővel nem csak fűteni, de nyáron akár még hűteni is lehet. Budapest legnagyobb városrehabilitációs projektjénél jártunk, ahol már több lakásban hasznosítják is a környezetbarát földenergiát.

 

Mi az energiatanúsítvány?

2009. január elseje óta Magyarországon is bevezetésere került az Európai Unió egyik irányelve, amely előírja ez épületek kötelező energiahatékonysági tanúsítványának beszerzését - lakossági ingatlanok esetében adásvételkor vagy bérbeadásnál.

 

Lehet a tető is zöld

A tetőre ültetett flóra környezetvédelő, hőszigetelő, hangcsökkentő, vízelnyelő és nem utolsó sorban esztétikai hasznot hoz az épületek tetejére. Egy jól megépített tetőrendszer 15 évet biztosan kibír, és önálló, szerves életet él a fejünk felett.

 

Nyílászárók szigetelése házilag

A téli rezsi háromnegyedét a fűtés teszi ki, a fűtésszámlára pedig nagy hatással lehet a nyílászáró, mely készüljön fából, vagy műanyagból, sokféle előnnyel és hátránnyal bír. Egy apróbb szigetelési trükkel, a p-profillal viszont sokat spórolhatunk.

 

Hogyan állítsuk be a légkondit?

Ha nem megfelelően kalibráljuk a szoba hőmérsékletét, az nem csak a komfortérzet csökkenését, hanem egészségügyi következményeket is okozhat. Ebben a lékondícionáló megfelelő beállítása fontos kritérium. Az Energia Klub szakértője elmondja, miért.

 

Hogyan válasszunk izzót?

Első blikkre talán drágának tűnnek az energiatakarékos izzók, de az elmúlt évek tapasztalata alapján bátran kijelenthetjük, hogy hamar visszahozzák az árukat. Ezek a fényforrások ugyanis a hagyományos villanyégők csak mintegy 20%-át fogyasztják.

 

Új magyar találmány a napelemes tetőcserép

Tudták, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében készül az utóbbi évek egyik legjelentősebb magyar innovációja? Tóth Miklóst kérdeztük a világsikerként emlegetett napelemes tetőcserépről, amely a magyarok kreativitását bizonyítja.

 

Zöld Generáció a jövőért

Zöld Generáció címen indított rajzpályázatot a Whirlpool az általános iskolások számára. Környezettudatosság témában mintegy 1500 rajz érkezett a pályázatra. A díjátadó a budai Allee-ben zajlott, ahol a kiválasztott 50 legjobb képet kiállították.

 

Napenergia hasznosítás a Napraforgó Ligetben

Magyarországon a zöldenergia mintegy 28 százalékát nyerjük a napból, ez jelenleg a legnépszerűbb megújuló energiaforrás. Nagy projektekből viszont csak kevés használja fel, egyik ilyen az üllői Napraforgó Liget is.

 

Ősztől itthon is beindul a zöldhitel

A bankok is kezdik felismerni a környezettudatosság fontosságát, ami egyébként pénzügyekben is különösen jól mérhető. Ősszel jön a zöldhitel, ami komoly segítséget nyújthat az ingatlanok energiatakarékosságának növelésében is.

 

Magyar innováció az energiatakarékosság jegyében

A habbetont egy ausztriai építőanyaggyár állítja elő panelekben és folyékonyan önthető változatban. A hungarocellre emlékeztető anyag hőszigetelő képessége igen jó, a passzívházakét is megközelíti, egy magyar szabadalomnak hála pedig olcsóbb is.

 

Nem sokkal drágább, de jóval gazdaságosabb a passzívház

Magyarországon még midig a legtöbb épületet úgy építik, hogy az épp csak megfelel az építési előírásoknak. Az energiafelhasználás kulcsfontosságú lesz a jövőben, így a minimális energiát fogyasztó passzívházak is egyre népszerűbbek.

 

A zöldtető komfortos flóra a ház felett

A zöld tetőterasz esztétikus, környezetbarát, szigetel, ám ne feledjük, hogy drágítja az ingatlant. Ami nem jön jól, ha el szeretnénk adni azt. A zöldtetők drágábbak a hagyományos födémnél, de 15 év alatt kompenzálódik az egyszeri árkülönbözet.

 

A napenergia

A Földön az élet a Nap energiájának köszönheti létét. Földünk hideg és sötét bolygó lenne a Nap sugarai nélkül. A napenergia képezi az alapját csaknem valamennyi természeti folyamatnak, beleértve az emberi életet is. Bőséges, tiszta, szabadon hozzáférhető és mindenütt rendelkezésre álló energiát biztosít.

 

Napenergiával fűt az ország legnagyobb lakóépülete, az óbudai Faluház

Bárki megtekintheti az Urbitális Majális programsorozat házbejárásain, hogyan működik a felújított és környezetbarát vízmelegítési rendszerrel ellátott panelház, az ország legnagyobb lakóépülete Budapest III. kerületében.

 

Passzívház Szadán 2. rész

Az első német minősítéssel rendelkező passzívház.

 

Zöldőrség Roadshow

\"Szólj rá apádra, ha nem vigyáz a világra\" szlogennel indult országos környezetvédelmi szemléletformáló kampány.

 

Passzívház Szadán 1. rész

Az első német minősítéssel rendelkező passzívház.

 

CONSTRUMA 2010

29. alkalommal nyílt nemzetközi építőipari szakkiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

 

Zöld Járművek versenye

Ezeket a járműveket elektromos áram, hidrogén, sűrített levegő vagy napenergia hajtja. Április utolsó hétvégéjén V. alkalommal rendezték meg a Széchenyi futamot, amelyen kizárólag alternatív hajtású járművek állhattak rajthoz.

 

A jövő zöld járművei

A jövő zöld járművei versenyeznek hétvégén Győrben! Egyedi készítésű és szériajárműből átalakított, nem fosszilis üzemanyaggal működő közlekedési eszközökkel lehet majd elindulni az 5.  Széchenyi Futamon, április utolsó hétvégéjén.

 

Felhívás a hazai védett állatok megmentésére

A nemzetközi természetvédő szervezet különös gondot fordít a hazai védett állatok megmentésére: az erdővédelmi programjában a már csak néhány egyedet számláló magyarországi hiúzpopulációt akarja újjáéleszteni. A szervezet munkáját bárki segítheti: ehhez elég csak megvásárolni a most kibocsátott, és a hazai védett állatok képével ellátott sorsjegyek egyikét.

 

A bicikliseket védik az új KRESZ-szabályok

Az év elejétől hatvan ponton változott a KRESZ. A szabályok leginkább a biciklisek és a gyalogosok védelmében módosultak. A kerékpárosok ezen túl az egyirányú utcába, a menetiránnyal szemben is tekerhetnek. Szabályos az is, ha a biciklisek a piros lámpánál az autósokat megelőzve előre gurulhatnak.

 

Biopiac Budán

Pörkölt mandula, birsalmalekvár, szűretlen almalé, biohagyma, és minden, ami nem látott vegyszert és műtrágyát. A budapesti biopiacokon sokan keresgélnek a zöldséges és gyümölcsös standok között. A Biokontroll Hungária Nonprofit kft. által ellenőrzött termelők borsos árakkal dolgoznak, ennek ellenére szombatonként nagy forgalmat bonyolítanak.

 

Fűtés biomasszával

A gazdasági és technológiai fejlődésnek köszönhetően az emberiség energiaigénye az elmúlt században tízszeresére nőtt. A környezetszennyezés és a hagyományos energiahordozók fogyása egyre inkább rá fogja kényszeríteni az emberiséget arra, hogy fokozottabban vegye igénybe a megújuló energiaforrásokat. Ilyen például a nap, a szél, a geotermikus energia, és ami hazánkban a leginkább elterjedt: a biomassza.

 

Bringás település

A Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal közösen idén harmadik alkalommal hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

 

Biomassza: korszerű fűtés Pannonhalmán

Pannonhalmi Főapátságban néhány napja már biomassza fűtőmű biztosítja a meleget. A biomassza az energetikailag hasznosítható növényekből, növényi és állati hulladékokból, melléktermékekből származó fűtőanyag a szén, a kőolaj és a földgáz után a világ negyedik legnagyobb energiaforrása.

 

Gyerekek a jövőjért

Magyarországon társadalmi szemléletváltásra van szükség az energiatakarékosság és a környezetvédelem területén. A legjobb, ha a gyerekeket tanítjuk meg a helyes, fenntartható életmódra.

 

Energetika konferencia

Meddig lesz villany és mi lesz azután? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a CEBC Hungary által megrendezett Energy Summit Hungary 2009 elnevezésű Energetikai Konferencia.

 

Földünk egyik legnagyobb csodája, a Geotermikus energia

A \"geotermikus\" kifejezés görög eredetű, jelentése: földi hő vagyis a Föld belső hőjéből származó energia.

 

Vízenergia

Víz. Földi létünk egyik alapeleme, amely az élethez nélkülözhetetlen. Hasznosításával már a XVIII. században is megpróbálkoztak.

 

Újabb szélerőművek épülhetnek Magyarországon

Összesen 410 megawatt szélerőmű kapacitás létesítésére írt ki kétfordulós pályázatot a Magyar Energia Hivatal.

 

Energiapályázat

Újra indul a Nemzeti Energiatakarékossági Program. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium 1, 5 milliárd forint értékben nyújt vissza nem térítendő támogatást pályázati úton, energiahatékonyságot növelő beruházásokhoz magánszemélyeknek, lakásszövetkezeteknek és társasházak részére.

 

Gazdaságos és környezetkímélő fűtőanyag a fabrikett

Tudja, hogyan lehet gazdaságosan és egyben környezetkímélően fűteni? Ha a biobrikettet használja, fűtési költségeit akár 30%-kal csökkentheti.

 

Takarékos Izzók

A Philips számításai szerint az otthoni világítás energiahatékonyra cserélésével Európában évente 10 milliárd euró energiaköltség takarítható meg, illetve 25 millió tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátás érhető el.

 

Kulcsi szélerőmű

Az erőmű kapacitása 600 kilowatt/óra, ami azt jelenti, hogy annyi energiát termel egy év alatt, amennyit 600 család elfogyaszt. Ennek ellenére Magyarországon a szélenergia kihasználása egyenlőre minimális.

 

Zöld Marketing konferencia

A Zöld Marketing konferencián jártunk, amely első alkalommal került megrendezésre. Sok érdekes előadást hallottunk és zöldebben tértünk haza.

 

A Kreatív főszerkesztőjével beszélgettünk

A Kreatív főszerkesztőjével, Szigeti Péterrel beszélgettünk a Zöld Marketing konferencia megszületéséről és elárulta, hogy autó helyett biciklvel közlekedik.

 

Terbe Design

Terbe János a Terbe Design tervezője mutatta be az újrahasznosított anyagból készült termékeit stábunknak.

 

Földgáz üzemű Opel

Eddig csak olvastunk róla vagy képeken láthattuk. Megnéztük, megfogdostuk és tényleg földgázzal megy a Főgáz tulajdonában lévő Opel.

 

Lemezlovasok a Tápió folyó védelmében

Manapság rengeteget hallunk a környezetvédelem fontosságáról. Ám de kevesen vannak, akik tesznek is az ügy érdekében. A Tápió in Love csapata elkötelezett a környezet védelme mellett. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy május 23.-án szombaton a Tápió folyó nagykátai szakaszának egy részét tisztították meg a hazai lemezlovasok társaságában.

 

Prof. Dr. Roland Krippner

Prof. Dr. Roland Krippner a Nürnbergi Egyetemről érkezett. A világ élvonalába tartozik és most Pécsett tartott előadást a diákoknak négy napon át.

 

Burokworkshop

Dr. Kistelegdi István A Pécsi Egyetem professzora által szervezett Burokworkshop rendezvényen jártunk.

 

Egyetemi körkép hazánkból

Több hazai felsőoktatási intézmény hallgatóját kérdeztük a náluk fellelhető képzésekről, lehetőségekről.

 

Az ELMŰ Zöldül

Az ELMŰ vezetője Dr. Kövesdi Zoltán beszél a cég újdonságairól, terveiről.

 

Szent István Egyetem - Klíma iroda

Lukács Ákos a Szent István Egyetem PhD. hallgatója a Klíma iroda vezetője mutatta be intézményük működését, amely az országban egyedülálló.

 

Hőkamera bemutatása

Segítségünkre Varga Zoltán a Spectris Components vezetője volt. Bemutatjuk, hogy hol szökik a meleg.

 

Construma és Hungarotherm kiállítás 2009 összefoglalója

2009. április 1-5 között került megrendezésre a Construma és társkiállítása a Hungarotherm. Ott jártunk és sikerült mikrofonvégre kapnunk több neves szakembert is.

 

Napkollektorok működése

A napkollektorok működéséről faggattuk Garaguly Lászlót a Solar Trade vezetőjét.

 

Padlófűtéscső bemutatója

Egy merőben új technológiával készült padlófűtéshez használt cső bemutatóját és tesztelését láthatjuk. Leteszteltük és valóban kiállja a próbát.

 

Vákum és síkcsöves napkollektorok bemutatása

Versits Tamás, a Vaillant értékesítési igazgatója mutatja be a cég új termékeit, többek között a napkollektorokat és a hőszivattyút.

 

Pellet kazánok bemutatása

A pellet kazánok széles választékával ismerkedhetünk meg az alábbi videóból. Segítségünkre Perlaki Ferencné volt a bemutató során a Hungarotherm kiállításon.

2016. augusztus 25. csütörtök
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

2003-ban az évezred megfelelő nyara volt, amely 35 ezer ember halálát okozta.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés