Vízelvezető árkok és hordalékfogó épült Pusztavámon

Európai uniós támogatással vízelvezető árkokat és hordalékfogót építettek a Fejér megyei Pusztavámon, hogy a Vértesből lezúduló esővíztől és iszaptól védetté váljon mintegy 180 család otthona.

Az összesen 93 millió forintos költséggel megvalósult projekt zárórendezvényét csütörtökön tartották, amelyen részt vett Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Merkatz László (Fidesz) polgármester elmondta, a bekerülési költségek 10 százalékát biztosította a helyi önkormányzat. A beruházás során a település délkeleti részén fekvő Petőfi Sándor utca és a hozzá kapcsolódó utcák vízelvezető rendszerét újították fel. Emellett a község nyugati részén található Táncsics utcában hordalékfogó épült. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a fejlesztések révén megszűnnek a heves esőzésekkor előforduló iszap- és vízelöntések.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.