Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Oktatás-kultúra / Víz világnapja: hétvégi programok a fővárosi állatkertben

Víz világnapja: hétvégi programok a fővárosi állatkertben

Vízilabor, vizes kísérletek és környezettudatos játékok is várják az érdeklődőket hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykertben a víz világnapja alkalmából.

“Víz a városokért, városok a vízért” – ez a mottója a Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös rendezvényének, amely a víz világnapjához kapcsolódik – közölte a városligeti intézmény.
Az érdeklődőket a többi között víz-íz teszt, infobusz és vízlabor várja, de bemutatják a Csodák Palotája Öveges termének “vizes” kísérleteit is. A Duna Múzeum interaktív modellekkel – hajómalommal, vízemelővel, római vízvezetékkel – szemlélteti a víz hasznosításának lehetőségeit, az állatkerti munkatársak pedig vezetett sétákon ismertetik meg a vízi élet csodáit a nagyközönséggel. A fentiek mellett vasárnap az ÖKO-Pannon további programokkal, környezettudatos játékokkal várja a látogatókat. A 14 éven aluli gyermekeknek a belépés díjmentes.
Vasárnap, 12 óra 30 perckor köszöntik fel Juborékot, az állatkert egyik fiatal tevéjét. Az állat két évvel ezelőtt éppen a víz világnapján született, így a Fővárosi Vízművek örökbe is fogadta a kétpúpú állatot.

Ajánlott tartalom

Az MME idén is arra kéri az embereket, hogy ne etessék a vízimadarakat

A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri az embereket, hogy sehol és semmivel ne etessék a vízimadarakat.