Visszaveszi a Prímagáz a feleslegessé vált PB-gázpalackokat

Visszaveszi a Prímagáz a feleslegessé vált propán-bután gázpalackokat akkor is, ha nem a cég hozta forgalomba – közölte Szirmai Zoltán, a Prímagáz vezérigazgatója az MTI-vel.

Ezzel a vezérigazgató cáfolta a sajtójelentéseket arról, hogy a cseretelepeken nem veszik vissza a palackokat. Szirmai Zoltán hangsúlyozta, hogy, mint a legnagyobb magyarországi PB-gázforgalmazó, a Prímagáz mindent megtesz azért, hogy megkönnyítse a visszavételt. Hozzáfűzte: a felesleges PB-gázpalackok leadása fontos azért is, mert a lejárt nyomáspróbájú, régóta nem ellenőrzött palackokat veszélyes otthon tárolni, mindamellett a legnagyobb veszélyt az illegális töltés okozza. Szirmai Zoltán szerint a tárolási előírások miatt nem minden PB-gáz cseretelep alkalmas a korlátlan mennyiségű palack tárolására, ezért a Prímagáz a saját tulajdonú, illetve a vele kapcsolatban álló üzletek közül kijelölte azokat, akikkel biztosítani tudja az országos lefedettséget. A jelenleg több mint 60 Prímagáz visszaváltó helyet folyamatosan bővíti a társaság. Ezek listáját a cseretelepeken, illetve a www.primagaz.hu internetes honlapon tették közzé.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.