Villanyautós együttműködésbe kezd az Opel és az Europcar

Az Opel, Európa egyik legnagyobb autógyártója és az Europcar, a földrész vezető autókölcsönzője megegyeztek, hogy 2011 végétől Európa-szerte bérautóként lesz elérhető az Opel Ampera.

Ezáltal az Opel új szegmenshez jut az autópiacon, megerősítve szerepét, mint újszerű mobilitási megoldások kezdeményezője. A két vállalat egyesíti erőit az elektromos mobilitás elterjesztéséért: széles rétegek számára teszik elérhetővé az Ampera villanyautó előnyeit. Szándékuk szerint az első kocsik idén novemberben, Németországban jelennek meg az Europcar kölcsönzőiben, majd hamarosan következik Belgium és Hollandia, utánuk pedig Franciaország, Olaszország, Portugália, Spanyolország és az Egyesült Királyság, 2012 elejétől. “A villanyautó a legjobb hosszú távú megoldás az energetikai és környezeti kihívásra. A tény, hogy az Europcar bevezeti mindennapi üzletmenetébe az Opel Amperát, további bizonyíték a kiterjesztett hatótávú villanyautó gyakorlati használhatóságára – még a kemény flottakölcsönzési ágazatban is”, mondta az Opel/Vauxhall értékesítési-, marketing- és vevőszolgálati alelnöke, Alain Visser.

 
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.