Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napkollektor, Napelem, Napcella

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

Villámgyorsan épül a pécsi naperőmű

forrás: pecsma.hu
Megjelenés: 2016.01.08., 16:00   Utolsó módosítás: 2016.01.08., 16:00

Az európai uniós szabályozásnak megfelelően halad a pécsi Tüskésrétre tervezett napelempark kivitelezése. A projektgazda MVM Zrt.szerint a villamos energiát termelő erőmű heteken belül megkezdi működését.

Novemberben jelentette be Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő, hogy 3,5 milliárd forintos uniós támogatásból Közép-Európa egyik legnagyobb napelemparkja épülhet meg Pécsen. Majd ezt  a kormány további 1,5 milliárd forinttal toldotta meg. A pécsi erőmű egykori, immár rekultivált zagyterületén több mint 10 hektáron közel 40 ezer napelemtábla épül. A 10 MWp (Megawatt-peak jelentése: a csúcsteljesítmény MW-ban) teljesítőképességű erőmű nyolc, egyenként 1,25 MWp-s, modulszerűen összekapcsolt mezőből épül fel.

A munkákat iszonyatos tempóban, a kiemelt beruházás keretében el is kezdték novemberben. Ugyan nem fejezték be december 31-ig, a korábban az uniós pénzek felhasználásának végső időpontjáig, de a projektgazda MVM Zrt. szerint ezzel nincs probléma.

z MVM szerint a késedelem azért nem okoz problémát, mert az uniós forrásból csak annyit pénzt hívnak le, amilyen készültségi fokban volt munka, más következménnyel nem kell számolni – vagyis a teljes támogatás elvesztésétől.

A cég szerint egyébként is jól haladnak, hiszen a park hálózatra kapcsolása és üzembevétele január közepére, a teljes befejezése február végén várható. Ez azt jelenti, hogy közel 40 ezer táblát már lepakoltak alig másfél hónap alatt.

Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint is az európai uniós követelményrendszernek megfelelően halad a munka. A projektgazda MVM tartja az elszámolási határidőt, betartja a szabályokat, így az erőmű hamarosan, heteken belül megkezdi üzemelését. Jelenleg a műszaki beállítások folynak a területen.

forrás: pecsma.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 24. szerda
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Ha minden európai csak a számára szükséges vizet forralná fel, a megtakarított energiából megoldható lenne a kontinens egyharmadának közvilágítása.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés