Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Rovatok » Zöldinfó » Környezetvédelem

Világszenzációs magyar termékek piacra jutását akadályozná a kormány?

forrás: levego.hu
Megjelenés: 2016.02.18., 19:18   Utolsó módosítás: 2016.02.18., 19:18

Olyan jogszabály elfogadását támogassa a magyar kormány a magyar kormány az európai uniós környezetvédelmi miniszterek jövő heti találkozóján, amely mielőbb a lehető legnagyobb mértékben javítja a levegő minőségét.

Ezt kéri Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek írt levelében a Levegő Munkacsoport. Egy ilyen döntéssel 120 ezer magyar ember idő előtti halálát lehetne elkerülni és egyúttal olyan magyar termékek piacra jutását is elősegíteni, amelyek méltán tarthatnak számot világhírre.

Az uniós minisztereknek arról kell dönteniük, hogy elfogadják-e az Európai Bizottság javaslatát – amelyet már az Európai Parlament is jóváhagyott – arról, hogy egyes légszennyező anyagokból mennyit bocsáthatnak ki a tagállamok az elkövetkező években. Az előzetes dokumentumok alapján úgy tűnik, hogy a miniszterek erősen felvizezett jogszabályt készülnek jóváhagyni. Amennyiben ez fog történni, akkor Magyarországon 2016 és 2030 között mintegy 120 ezer emberrel több fog meghalni idő előtt a levegőszennyezettség következtében ahhoz képest, mint ha az eredeti javaslatot hagynák jóvá. Megnehezülhet azoknak a hazai vállalkozásoknak a helyzete is, amelyek – több esetben a magyar állam milliárdos támogatásával – olyan termékeket fejlesztettek ki, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a levegőszennyezettség csökkentéséhez, és egyúttal világszerte növelnék Magyarország jó hírnevét. Mindezen okok miatt azt kéri a Levegő Munkacsoport a magyar kormánytól, hogy az Európai Bizottság eredeti javaslatát támogassa.

A Levegő Munkacsoport levele Fazekas Sándor miniszternek itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 27. szombat
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

A Környezetvédelmi Minisztérium adatai alapján Magyarországon évente 4-5 millió tonna szilárd települési hulladék és 20 millió tonna kezelt folyékony települési hulladék keletkezik.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés