Világrekordot döntött egy elektromos autó

Mostanában sokat hallhatunk róla, hogy elektromos autók rekordokat döntögetnek, ami jó hír a technológiának.

De a „Schluckspecht”, az Offenburgi Alkalmazott Tudományok Egyeteméről egy elég jelentős rekordot döntött meg. Egy töltéssel ez az autó ment a legtovább. A távolság eddig elég nagy probléma volt az elektromos autóknál. Néhány autógyártó ezt úgy próbálta orvosolni, hogy különböző töltőállomásokat telepítettek és új motorokat adtak ki, a Schluckspecht csapat viszont az aerodinamikával, súlycsökkentéssel és a megfelelő egyensúly elérésével oldotta meg a problémát. A Schluckspecht bebizonyította hogy ő ment eddig a legtöbbet egy töltéssel, egész pontosan 1631 km-t.
Semmilyen sebességrekordot nem döntött meg a 36 órás úton de attól még elképesztő ez az eredmény. A Schluckspecht a Japan Electric Vehicle Club által felállított 1000 km-es rekordot döntötte meg.

schluckspecht

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.