VII. Nemzetközi Passzívháznapok

Európában immáron hetedik éve hagyomány, hogy november elején passzívházlakók megnyitják kapuikat, bepillantást engednek otthonukba, megosztják tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

A Magyar Passzívház Szövetség csatlakozva a nemzetközi passzívház közösséghez, minden tisztelt érdeklődőt szeretettel meghív, hogy 2010. november 12-14. között használja ki a lehetőséget, egy passzívház meglátogatásával nyerjen személyes tapasztalatot, illetve személyesen győződjön meg a passzívház nyújtotta előnyökről.
Miért érdemes elmenni?
Annak ellenére, hogy még mindig sokan szkeptikusak, a passzívház szabvány használata Európában már meghonosodott. A beruházók nagy része időközben már felismerte, hogy milyen széleskörű előnye származik ezen építési mód alkalmazásából saját maga és megrendelői számára. Közintézmények és vállalatok nagyra tartják, hogy milyen drasztikusan csökken ezáltal az üzemeltetési költségük, a magántulajdonosok számára pedig a függetlenségről szőtt álom válik tényleges valósággá.

A passzívház napokon az érdeklődők mindezt személyesen leellenőrizhetik, az előnyöket közvetlenül megismerhetik: a passzívházak építtetői és tulajdonosai lehetővé teszik lakott és épülőfélben lévő passzívházak meglátogatását – melyek túlnyomórészt privát házak, lakások. Külföldön már irodák, iskolák, óvodák és közösségi létesítmények is meglátogathatók. A házakat különböző építészek tervezték és eltérőek a kivitelezés fajtái is.

Feltételek és Jelentkezési lap a www.zoldepiteszetinapok.hu weboldalon!

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.

Nincs hozzászólás

  1. Magyar Passzívház Szövetség

    FELHÍVÁS

    A Jobb velünk a világ! idei rendezvénye “csak” egy jótékonysági koncertnek indult, de egy különleges kulturális csemegévé, “alternatív showműsorrá” fejlődött.

    November 21-én az Arénában olyan oldaláról ismerhetjük meg a fellépő művészeket és olyan közös és különleges produkciók lesznek a műsorban, amely soha máshol nem látható majd.S az együttesek műsorához számtalan látványelem kapcsolódik: salsa és ír tánc, dobshow, pantomim, stb.

    A koncert célja bevételszerzés, egy lakóotthon felépítése fogyatékossággal élő fiatalok számára és egyben általuk, mégpedig egy környezettudatos passzívház formájában. Ez már önmagában is egy kivételes ötlet, hiszen az első ilyen, környezettudatos középület épül fel, de az ügy emellett egy sor üzenetet hordoz.

    És a jegyvásárlással még segítesz is! S ha másokat is hívsz, akkor ez sokszorosan igaz.

    Támogatók, előadók: Csík, Quimby, Kiscsillag, Nemadomfel, Presser Gábor, Ferenczi György

    Az eseményt a Magyar Passzívház Szövetség/MAPASZ, Zöldtetőépítők Országos Szövetsége/ZÉOSZ, is felkarolta.

    Rendelj jegyet közreműködésünkkel! (a “páholyok” a 115-ös szektorba szólnak)

    Az általunk fenntartott. lefoglalt jegyeket November 15-ig lenne szerencsés megvásárolni.

    Jegyár: 3200,- Ft/db

    Kapcsolattartó:

    Friedmann Ani titkár
    mapasz@mapasz.hu
    info@zeosz.hu