Vihar – Tízezreket érintett áramkimaradás a Dél-Dunántúlon

Fogyasztók tízezreit érintette rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradás szombat este óta a Dél-Dunántúlon, jelenleg 12 településen 1.850 emberhez nem jut el az elektromos energia – közölte az E.ON az MTI-vel vasárnap.

Varga Ivett, a cég kommunikációs munkatársa azt mondta: “minden hadra fogható” alvállalkozójuk és dolgozójuk a hibák kijavításán dolgozik, de az új bejelentések is folyamatosan érkeznek hozzájuk. Problémát jelent a felázott talaj is, mert nehezíti a helyszínek megközelítését, ezért egyelőre nem tudni, mikorra végeznek a munkálatokkal.

Beszámolt arról, hogy az áramkimaradások a letörő ágak, kidőlő fák okozta zárlatokból, vezetékszakadásokból erednek, melyekből a régióban a legtöbb Kaposváron és környékén történt.
Varga Ivett megjegyezte: mivel az erős szél nagy mennyiségű esővel érkezett, tovább áztatva, lazítva a talajt, a cég még sok fa kidőlésével számol a nap folyamán.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.