Videó: Napenergiával működő hírdetőtáblák

A Ricoh vállalat a héten bemutatta Londonban az úgynevezett „eco-board”-ot, egy hírdetőtáblát, ami teljes egészében csak szél- és napenergiát használ.

96 napelemmel, 5 szélturbinával van felszerelve, és csak akkor világít, az M4-es autópályánál található hírdetőtábla, ha elég energiát fejlesztett hozzá. Ez nem az első ilyen tábla, ugyanis a Ricoh vállalat állított már fel hasonlót New York-ban és Sydney-ben is. A japán Ricoh cég büszke rá, hogy környezetbarát megoldásokat alkalmaz. Néhány évvel ezelőtt a vállalat bemutatott egy növényi eredetű műanyag nyomtatót. Egy sajtótájékoztatón, Steve Saito, a Ricoh Europe elnőke és vezérigazgatója a következőket mondta: „A Ricoh-nál évtizedeken keresztül elkötelezetten próbáltuk csökkenteni a Co2 lábnyomunkat, és már 2001-re elértük hogy semmilyen káros anyag nem kerül a szemétlerakókba az európai gyárainkból. Ezenfelül megpróbálunk más cégeket is arra buzdítani, hogy olyan üzleti modellt vezessenek be, ami jobbá teheti a városainkat, országainkat, és a bolygót, miközben fejlődik a termelés, és nő a profit”.

 
Természetesen három széllel és napenergiával üzemelő hírdetőtábla még nem fog nagy hatást gyakorolni a világ energiafelhasználására. De képzeld el, hogy minden hírdetőtábla a Time Square-en így lenne energiával ellátva, akkor látnád az eredményt. Utána lehetne azon gondolkozni hogy az összes hírdetőtábla így reklámozzon.
És mit reklámoznak a hírdetőtáblák? Természetesen Ricoh széllel és napenergiával ellátott hírdetőtábláit.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.